۵ هدف مهم از بازاریابی ایمیلی
اما یک بازاریابی ایمیلی موفق به همین سادگی ها هم که شما فکر می کنید نیست. برای اینکه ایمیل های ارسالی شما میهمانان خوبی برای اینباکس های مخاطبانتان باشند، باید نکاتی را در ایجاد آن ها درنظر بگیرید.
امروزه بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ یکی از ارکان اصلی تبلیغات را تشکیل می دهد و حتی به عنوان یک شیوه ی تبلیغاتی انقلابی شناخته شده است. در ایران نیز این روش بازاریابی مدت هاست که پای ثابت کمپین های تبلیغاتی شده و با توجه به نوپا بودن صنعت استارت اپ ها در ایران، میتواند گزینه ی مناسبی برای کمپین های تبلیغاتی باشد
به طور کلی بازاریابی از طریق ایمیل در سراسر جهان به ۵ منظور انجام می شود:
- افزایش فروش
- تولید آگهی
- تقویت روابط
- افزایش ترافیک وب سایت
- ایجاد وفاداری برای نام تجاری
در این نوشته می خواهم ۳۰ نکته برای یک ایمیل مارکتینگ موفق را برای شما عنوان کنم که می توانند در موفقیت حداکثری ایمیل های ارسالی شما موثر باشد:
۱- در قدم اول سعی کنید جنس مخاطبان خود را بشناسید و بدانید برای کدام قشر از مخاطبان جوامع مجازی ایمیل می فرستید. مثلا اگر کار شما بهینه سازی وبسایت است، باید گروهی را مد نظر داشته باشید که به حوزه ی کاری شما نزدیک تر هستند.
۲- در ازای اطلاعات تماسی که مشتریان در اختیار شما قرار می دهند، شما نیز چیزهایی با ارزشی مانند خبرنامه، یک سمینار رایگان و یا اطلاعات بیشتر در مورد محصولات و خدمات خود را در اختیار آنها قرار بدهید.
۳- از پرسیدن اطلاعات غیر ضروری در هنگام جمع آوری اطلاعات یا ثبت نام کاربران یا مشتریان خودداری کنید. زیرا این موضوع نوعی حس عدم اعتماد را در طرف مقابل ایجاد می کند.
۴- حتما در ایمیل های ارسالی گزینه ای برای لغو اشتراک در نظر بگیرید. ایمیل های ناخواسته یا هرزنامه ها می توانند ضربه ای مهلک به شهرت برند شما بزنند.
۵- لیست مشترکان خود را به گونه ای مدیریت کنید که به سرعت و به نحو احسن بتواند پاسخگوی درخواست های مشترکان یا لغو اشتراک آنها باشد.
۶- از آنجایی که لیست های اطلاعات مشترکان می تواند تغییر کند، برای سرعت عمل بیشتر سعی کنید مخاطبان را با مشخصه هایی خاص دسته بندی کنید.
۷- یک سیاست حفظ حریم شخصی تهیه کنید و به مشتریان و کاربران اطمینان دهید که اطلاعات تماس آنها نزد شما محفوظ خواهد ماند.
۸- به سیاست حفظ حریم خصوصی مشتریان احترام بگذارید و هرگز آن را نقض نکنید.
۹- ببینید دیگران چه کاری انجام می دهند. در قدم اول در خبرنامه های ایمیلی رقبا عضو شوید و پذیرای ایمیل های آنان باشید. سپس نکات مثبت و منفی ایمیل های ارسالی آنها را را استخراج کنید. عضو شدن در خبرنامه های دیگر علاوه بر ایجاد ارتباط می تواند دیدی وسیع تر از نحوه ی عمکلرد سایرین به شما بدهد.
۱۰- هنگامی که یک خبرنامه از دیگر کمپین ها دریافت می کنید توجه داشته باشید که چه چیزی شما را در باز کردن یا حذف آن ایمیل ترغیب می کند.
۱۱- قبل از ارسال هرگونه ایمیل تبلیغاتی، استراتژی بازاریابی خود را توسعه دهید و آن را متناسب با نوع کاربران تنظیم کنید.
۱۲- از ایمیل مارکتینگ برای مقاصدی چون افزایش درآمد، تولید آگهی، تقویت روابط میان مشتریان، افزایش ترافیک وب سایت و یا ایجاد آگاهی عمومی در مورد نام تجاری خود استفاده کنید. متاسفانه دیده می شود افراد سودجو از این روش بازاریابی برای ایجاد اخلال در سیستم های کامپیوتری استفاده می کنند.
۱۳- از ارسال ایمیل های تبلیغاتی بلند خودداری کنید؛ زیرا این روزها افراد به هر دلیلی حوصله ی خواندن مطالب بلند را ندارند.
۱۴- در صورت امکان با مشتریان محاوره ای سخن بگویید. زیرا آنها می خواهند چهره ی پشت نقاب شرکت شما را ببینند.
۱۵- مردم به ایمیلی توجه می کنند و پاسخ می دهند که توسط یک شخص نوشته شده باشد نه توسط یک روبات. پس متن ایمیل ها را خودتان بنویسید.
۱۶- میزان باز شدن ایمیل های ارسالی خود را در طول یک دوره در نظر بگیرید و در صورت عدم بازگشایی ایمیل ها جویا شوید که عیب کار از کجاست.
۱۷- از بکار بردن کلمه ی «رایگان» در سابجکت ایمیل جدا خودداری کنید. زیرا این امر نوعی حس بدگمانی یا اسپم بودن را به مخاطب القا می کند.
۱۸- در قسمت موضوع خود صادق باشید و مطمئن شوید که دقیقا منعکس کننده متن ایمیل است. عدم توجه به متن موضوع یکی از دلایلی است که ایمیل های شما باز نمی شوند.
۱۹- از کلماتی در ایمیل استفاده کنید که میتواند باعث جلب توجه مخاطب شود. مثلا از بکار بردن عباراتی مانند «خبرنامه بهمن ماه» خودداری کنید و در عوض از عباراتی مانند «۳۰ نکته برای یک بازاریابی ایمیلی موفق » یا «مصاحبه اختصاصی با …» استفاده کنید.
۲۰- کاربران را تشویق کنید تا ایمیل های شما را برای دیگر مخاطبان خود فوروارد کنند. این کار میتواند به محبوبیت بیشتر برند شما کمک کند.
۲۱- از کاربران خود بخواهید اگر پیشنهادی برای بهبود عمل کرد سرویس شما دارند، آن را از طریق ایمیل به گوش شما برسانند. بازخورد های کاربران می تواند نقاط ضعف و قوتتان را به شما بشناساند.
۲۲- به منافع مشتریان و مشتری مداری توجه ی ویژه داشته باشید. مثلا از کاربران بپرسید که نظرشان در مورد پیشنهادات ویژه یا خدمات جدید چیست.
۲۳- یک پیام در قالب HTML یا محتوای رسانه ای غنی مانند صدا، ویدئو و انیمیشن میتواند نرخ پاسخ بسیار بالایی را برای ایمیل ها ایجاد کند. اما یادتان نرود که هنوز بسیاری از افراد ایمیل های نوشتاری و متنی را ترجیح می دهند و موفقیت شما در این زمینه به شناخت شما از مخاطبتان وابسته است.
۲۴- همیشه یک جدول شامل لینک های مفید در قسمت هدر ایمیل بگنجانید. به طوری افراد به راحتی بتوانند به بخش مورد نظرشان منتقل شوند. زیرا مطالعات نشان میدهد که اکثر مردم اگر چیزی توجشهان را جلب نکند به ادامه ی ایمیل توجهی نخواهند کرد. پس دلیلی قانع کننده برای خواندن ایمیل به آنها بدهید.
۲۵- برای پیام های متنی ساده از فضایی سفید استفاده کنید.
۲۶- برای نوشته های خود فونت مناسب در نظر بگیرید و متن ها را با قاعده و نظم مشخص در ایمیل جای دهید.
۲۷- برای تیتر ها از یک فونت بزرگتر و ضخیم تر استفاده کنید .
۲۸- ایمیل های ارسالی خود را از طریق سرویس های مختلف ایمیل چک کنید تا از سالم بودن محتوای ارسالی مطمئن شوید.
۲۹- سعی کنید بصورت هفتگی یا ماهانه یک بررسی جامع و کامل از عمل کرد خود داشته باشید.
۳۰- خود را جای کاربرتان بگذارید؛ آیا اگر خودتان بودید آن ایمیل را باز می کردید؟در نوشته فوق نکاتی را یادآوری کردم که می توانند به بهبود بازاریابی ایمیلی شما کمک کنند. اگر شما هم پیشنهاد و یا تجربه خاصی دارید ممنون می شوم با من و کاربران به اشتراک بگذارید.