پرش لینک ها

آشنایی با انواع breadcrumb و کاربرد آن در طراحی سایت

breadcrumb در سایت همانند یک مسیریاب برای کاربران عمل میکند که با کمک آنها کاربران سایت هایی که دسته بندی انبوهی دارند به راحتی با یک کلیک میتوانند به صفحات قبلی بازگردنند.استفاده از breadcrumb در سایت هایی که بر اساس سلسله مراتب خاصی طراحی شده اند باعث سازمان دهی بهتر مطالب و دسته بندی میشود و در نتیجه در سئوسایت نیز اثر گذار است

انواع breadcrumb درطراحی سایت
به صورت کلی ۳ نوع اصلی و مهم breadcrumb وجود دارد که در وب سایت های مختلف ممکن است با آن ها روبرو شوید و در طراحی سایت ها استفاده شود:

۱٫ BREADCRUMB های مربوط به لوکیشن
یکی از رایچ ترین و پرکاربردترین انواع breadcrumb ها در طراحی سایت، بردکرامب های لوکیشن هستند که به کاربر نشان میدهند که در حال حاضر در کدام نقطه از سایت قرار دارد. ساختار ساده و مشخص این بردکرامب، آن را بسیار رایج و پرکاربرد ساخته است.
از این نوع بردکرامب در سایت هایی که دارای محتوای بسیار زیادی هستند بسیار کاربرد دارند و کاربر به راحتی با استفاده از آن ها تنها با یک کلیک میتواند به صفحه های قبلی و سطوح بالاتر سایت بازگردد.
نمونه این بردکرامب را میتوانید در تمام نمونه کارهای طراحی سایت بانی سایت ببینید:

سایت آسان طراحی سایت - ریپورتاژ - سئو و پشتیبانی - فوتوشاپ


۲٫ بردکرامب از نوع ATTRIBUTE
این نوع بردکرامب ها دومین نوع رایج میباشند. این breadcrumb ها در واقع به صورت فیلتر عمل میکنند و ثابت نیستند بلکه برحسب انتخاب کاربر پیوسته تغییر میکنند.
این بردکرامب ها مکان شما را در سایت نشان نمی دهند ولی در عوض به شما نشان میدهند که مطلب صفحه راجع به چه موضوعی میباشد. این نوع بردکرامب ها در سایت های تجارت الکترونیک (سایت های فروشگاهی) بیشترین کاربرد را دارند که کاربر را قادر میسازند تا با استفاده از فیلترهای مشخص محصول مورد نظر خود را بیابد مثلاً در سایت های خرید خانه.

۳٫ بردکرامب های مسیر
این نوع breadcrumbها کمترین کاربرد را در وب سایت ها دارند. این بردکرامب ها دقیقاً همان کاری را میکنند که دکمه back در مرورگرها انجام میدهد. در واقع وجود این بردکرامب هیچ کمکی به بهبود UX نمیکند و در بیشتر مواقع یک جزء زاید و اضافه است. به همین دلیل این نوع بردکرامب تقریباً منسوخ شده است .

کدام نوع BREADCRUMB را در چه وبسایتی استفاده کنیم؟
خوب حالا که با انواع بردکرامب در طراحی سایت آشنا شدیم، بیایید ببینیم که هر کدام از آن ها چه کاربردی دارند و برای چه سایت هایی مناسب هستند.
خوب همانطور که گفتیم نوع سوم بردکرامب ها دیگر در سایت ها استفاده نمی شوند چون کمکی هم به تجربه کاربری نمی کنند پس از آن ها میگذریم و ۲ نوع دیگر را بررسی میکنیم.
بردکرامب های لوکیشن برای سایت هایی مناسب هستند که سطوح محتوا و صفحات زیادی دارند. یکی از بهترین مثال ها در این مورد سایت دیجی کالا میباشد که هزاران صفحه دارد.
بردکرامب های attribute مناسب سایت های فروشگاهی هستند که به وسیله آن ها بتوانید فیلترهای دلخواه را اعمال کرده و محصول مورد نظر را راحتتر پیدا کنید. کاربر در هر زمانی که بخواهد این فیلترها را تغییر داده یا حذف میکند.

نکات ضروری برای استفاده BREADCRUMB در طراحی سایت
– دقت نمایید که آیتم تکراری در بردکرامب ها نباشد زیرا باعث سردرگمی کاربر میشود.
– از علامت < برای جداسازی بردکرامب ها استفاده کنید، چون علامتی آشنا برای کاربران می باشد.
– سعی کنید در زمان استفاده از بردکرامب ها در طراحی سایت از کلمات کلیدی سایت که میخواهید با آن ها رتبه در موتورهای جستجوی گوگل داشته باشید استفاده کنید این کار به سئو سایت هم کمک میکند.

ارسال دیدگاه

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
خانه
فروشگاه
مقالات
جست و جو
Explore
Drag