Skip links

۸ نکته کلیدی برای بازخورد گیری بهتر

کسب و کار هم یک سیستم است و برای اینکه بداند چقدر در مسیر اهدافش درست در حال حرکت است باید از طرق مختلف بازخورد بگیرد؛ بازخورد یا همان فیدبک مهم ترین عاملی است که میزان در مسیر بودن هر سیستم را نشان می دهد. روش های مختلف بازخورد می توانند مستقیم یا غیرمستقیم و با حتی از طریق رصد عکس العمل های مشتریان باشد.

بازخورد گیری های مستقیم معمولا از طریق نظر سنجی های شفاهی یا کتبی صورت می گیرند. در این نوشته چند نکته کوچک را که باید در هنگام بازخورد گیری مستقیم در نظر داشته باشیم یادآوری می کنم.

۱) مقدمه را کوتاه کنید
در مقدمه باید در مورد اینکه هدف از این نظرسنجی چیست را توضیح دهید، ولی به یاد داشته باشید که مردم معمولا به خود متن نظرسنجی با اکراه و منت پاسخ می دهند و چندان حوصله خواندن متن اصلی نظرسنجی را ندارند، بااین حال اگر شما در مقدمه مفصلا در مورد فلسفه و اهداف شرکتتان سخنرانی کنید قطعا بیشتر حوصله مشتری را سر خواهید برد، بنابراین در یک سطر فقط کافی است توضیح دهید که نظرسنجی در مورد چیست و چه هدفی دارد.

۲) هر نظرسنجی را اختصاصی تهیه کنید
برای اینکه بتوانید اثربخشی یک نظرسنجی را بیشتر کنید سعی کنید آن را به اسم هر فرد و با خطاب نام او تهیه کنید و از الفاظی مثل ” مشتری گرامی” خودداری کنید، در این صورت مشتری احساس ارزشمند بودن خواهد کرد و باعلاقه بیشتری به سؤالات جواب خواهد داد. البته این در صورتی امکان پذیر است که شما بانک اطلاعاتی از اسامی مشتریانتان داشته باشید .

article_image_one_338.jpg

۳) یک محرک و انگیزه فراهم کنید
بسیاری از مشتریان حاضر هستند بدون هیچ چشم داشتی یک نظرسنجی را پر کنند ولی همه افراد این گونه نیستند و برای کوچک ترین کمکی باید یک انگیزه داشته باشند، بنابراین برای ترغیب بیشتر افراد می توانید از بعضی محرک های انگیزشی مانند تخفیف استفاده کنید، اگر با تخفیف چندان موافق نیستد می توانید امکان وارد شدن در یک قرعه کشی را به آن ها بدهید.

۴) سؤالات را ساده طرح کنید
بهترین کاری که می توانید برای آزرده کردن مشتری انجام دهید این است که سؤالات طولانی و پیچیده طرح کنید. در این صورت مطمئن باشید که مشتری از پاسخ گویی منصرف خواهد شد. بنابراین سؤالات را کوتاه و به زبان ساده بپرسید و تا جایی که امکان دارد از سؤالات چندگزینه ای استفاده کنید تا کار پاسخ گویی ساده تر باشد. اگر بتوانید از سؤالات تصویری هم استفاده کنید به درک بهتر و پاسخ سریع تر مشتریان کمک خواهد کرد.

۵) مشتریان را از رعایت حریم خصوصی شان مطمئن کنید
یکی از موانعی که باعث عدم پاسخ گویی بعضی افراد می شود نگرانی از افشای اطلاعات و نظرات آن ها در خارج از سازمان است، اگر در فرم نظرسنجی اطلاعات شخصی ازجمله شماره تلفن را درخواست می کنید باید این اطمینان را به آن ها بدهید که اطلاعاتشان به بیرون درز نخواهد کرد. این اطمینان را با ذکر یک جمله کوچک مانند ” اطلاعات شما پیش ما محفوظ خواهد ماند” می توانید به مشتریان منتقل کنید.

۶) از منابع مختلف استفاده کنید
فقط به یک گروه خاص از مشتریان محدود نمانید، اعتبار یک نظرسنجی به این است که نمونه کامل و معتبری از یک جامعه باشد، بنابراین بسته به هدفی که از نظرسنجی یا همان بازخورد گیری دارید همه انواع مشتریان را مورد نظرسنجی قرار دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید در مورد یک نوع محصول جدید که تازه تولید کرده اید نظرسنجی کنید نباید به مشتریان فعلی خودتان اکتفا کنید بلکه باید به مشتریان احتمالی موجود هم مراجعه و از آن ها نیز بازخورد بگیرید.

۷) در نظرسنجی های آنلاین یادآوری را فراموش نکیند
اگر نظرسنجی را از طریق ایمیل ارسال کرده اید، معمولا باید در سه روز اول بتوانید اکثر پاسخ ها رو دریافت کنید، اگر بعد از روز سوم پاسخی از کسی دریافت نکردید بهتر است یک ایمیل یادآوری برایش ارسال کنید. اگر از فرم های آنلاین مانند گوگل فرم استفاده می کنید بیش از دو هفته نباید فرم را برای پاسخ گویی باز نگه دارید.

۸) نتایج را به اشتراک بگذارید
مشتریان دوست دارند نتیجه نظرسنجی شان را بدانند و احساس کنند که تأثیرگذار بوده اند، اگر نتایج نظرسنجی برایتان جنبه اسرار سازمانی ندارد آن را با مشتریانتان در میان بگذارید و اقداماتی را که بر اساس نتیجه نظرسنجی انجام داده اید را برایشان توضیح دهید. حس تأثیرگذار بودن را به مشتریانتان منتقل کنید.

Leave a comment

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
خانه
فروشگاه
مقالات
جست و جو
Explore
Drag