پرش لینک ها

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت چیست به نظر شما واقعا چه مفهومی می تونه داشته باشه؟ یه لحظه فکر کنید… ببینید از همه ی مراحل طراحی سایت خوب اطلاع دارید یا نه؟

در نگاه اول پاسخ به این سوال خیلی ساده است. درسته، اگه بخواهیم یه نگاه گذرا به مفهوم طراحی سایت داشته باشیم، برای پاسخ دادن به این سوال زمان زیادی را صرف نمیکنیم. طراحی سایت به معنی طراحی و ایجاد یک وب سایت یا بروزرسانی یه سایت قدیمی است.

اما اگر این پاسخ به سوالات ذهن شما پاسخ کاملی نداده می تونید در ادامه ی این مقاله همراه ما باشید. آرانیک وب در ادامه به شما میگه که طراحی سایت به چه دردی می میخوره، طراح وب سایت به چه کسی میگن و برای طراحی سایت به چه مهارت ها و دانشی نیاز دارید. اما قبل از اون بیاین ببینیم اصلا طراحی سایت از کجا شروع شد؟

تاریخچه طراحی سایت

اولین وب سایت جهان در ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ متولد شد که به پروژه ی World Wide Web یا همان W3 معروف است. این وب سایت توسط “تیم برنرز لی” طراحی شده بود که همچنان با آدرس http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html. در دسترس قرار دارد.

همانطور که لینک اولین سایت دنیا را مشاهده کردید، این سایت و دیگر سایت های اولیه طراحی خاصی نداشتند و در آن ها هیچ المانی از جمله تصویر، فایل های صوتی یا متنی، رنگ ها و … استفاده نشده بود. اما با گذشت زمان و با معرفی مرورگرهای مختلف توسط Netscape و Microsoft و با استفاده از کدنویسی های HTML و JavaScript، راه پیاده سازی طرح های گرافیکی و شکل دادن به صفحات وب هموارتر شد. اما به نظر می رسه که مایکروسافت تاثیر بسیار زیادی در این اتفاق داشته است. در سال ۲۰۰۰ با ارائه ی اولین نسخه ی Internet Explorer برای سیستم های مک که از HTML 4.1 و CSS 1 به صورت کامل پشتیبانی می‌کردند، انقلاب عظیمی در مرورگرها و همینطور طراحی سایت به وجود اومد. جالبه که این مرورگر، اولین مرورگری بود که به صورت کامل از فرمت تصویری png پشتیبانی می کرد.

تاریخچه طراحی سایت

طراحی وب سایت چیست؟

طراحی سایت چیست : طراحی سایت (طراحی وب سایت) یا Web Design ، به معنی ایجاد یک بستر اینترنتی برای ارائه خدمات، اطلاع رسانی، نمایش یا فروش محصولات است. طراحی وب سایت از خرید دامنه و هاست، طراحی گرافیک ، کدنویسی صفحات وب، تولید محتوا و رعایت اصول سئو تشکیل شده است.

در واقع شما باید یک وب سایت متناسب با حیطه کاری خود و کاربر پسند را ایجاد و سپس آن را برای بهتر دیده شدن به صفحه اول گوگل بیاورید. در هر دو مورد تیم آرانیک وب آماده ی ارائه ی مشاوره و خدمت رسانی به شما می باشد.

طراحی سایت چیست

طراح سایت کیست؟

یک طراح سایت با توجه به اینکه در چه پروسه‌ای از طراحی وب سایت درگیر است، وظایف مختلفی دارد. به صورت کلی در طراحی و راه اندازی یک سایت، به دو تیم یا فرد برای طراحی Back-end یا همان بخش کدها و Front-end یا همان بخش گرافیکی و قابل نمایش سایت نیاز داریم.

متخصص طراحی Back-end کسی است که مسئولیت نوشتن کدهای مختلف برای ایجاد ساختار اصلی وب سایت را بر عهده دارد. این کدنویسی در واقع از نظر بازدیدکنندگان یک سایت پنهان است. یک متخصص طراحی سایت که وظیفه توسعه Back-end را بر عهده دارد از زبان های برنامه‌نویسی مثل Python، ASP، PHP و … استفاده می‌کند.

در بحث طراحی Front-end همه کارها برای بهتر کردن ویژگی‌های دیداری یک سایت انجام می شوند. در واقع تمام چیزی که بازدیدکننده سایت می‌بیند، نتیجه کار یک توسعه دهنده Front-end‌ یا همان کسی است که با استفاده از کدهای مختلف ظاهر وب سایت را شکل می دهد. برای توسعه ظاهر سایت، نیاز به کد نویسی است و نوشتن این کدها با زبان‌هایی مثل HTML، CSS و جاوا اسکریپت انجام می‌گیرد. اما فراموش نکنید که همیشه در این پروسه، همکاری با یک گرافیست وب می‌تواند نتایج خیلی بهتری رقم بزند و طرح های خلاقانه ای پیاده سازی شود.

انواع طراحی سایت

وب سایت ها به دو دسته ی وب سایت استاتیک و وب سایت داینامیک دسته بندی می شوند:

  • طراحی سایت استاتیک

در طراحی سایت استاتیک، یک فایل متمایز به ازای هر صفحه سایت روی سرور ذخیره می شود و هر بار که این صفحه مورد نیاز باشد، مجددا از سرور بازخوانی می شود و برای کاربر نمایش داده می شود. از مزایای این گونه طراحی سایت که تا سال ۲۰۱۵ محبوبیت داشت، آسانی طراحی صفحات استاتیک و امنیت بالای آن برای سرورهای آن دوره بود.
پس از گذشت زمان با ارائه سرورهای ارزان قیمت‌ و بالا رفتن تکنولوژی امنیت سرور، کم کم این طراحی جای خود را به طراحی سایت داینامیک (پویا) داد. البته هنوز هم در تمام وب سایت‌های داینامیک، بخش‌هایی با طراحی استاتیک ایجاد می شوند و در واقع تمام وب سایت ها چند بخش استاتیک در طراحی خود دارند.

  • طراحی سایت داینامیک

صفحات داینامیک سایت به گونه‌ای طراحی می شوند که خود صفحه ثابت، اما محتوای آن متغیر باشد. ساختار این صفحات توسط یک اپلیکیشن سرور که اسکریپت‌های سمت سرور را فراوری می کند، ایجاد می شود. در واقع محتوای چنین صفحاتی با توجه به جستجوی کاربر، ایجاد می شوند. این بدان معنی است که محتوای صفحه به خودی خود روی سرور وجود ندارد و با فراخوانی چنین محتوایی از یک صفحه سایت داینامیک، این صفحه روی سرور ایجاد شده و برای کابر فرستاده می شود.
در یک سایت داینامیک، صفحات معمولا محتوای مورد نیاز خود را از یک دیتابیس در Back-end فراخوانی می کنند. توسعه اولیه صفحات داینامیک وب مستقیما در زبان‌هایی مثل PHP، Perl یا ASP صورت می‌گرفت.

انواع طراحی سایت

در بخش اول راجع به سوال طراحی سایت چیست؟ اطلاعات ابتدایی را بررسی کردیم. حال کمی جلوتر رفته و موارد تخصصی تر را با هم بررسی می کنیم. با ما همراه باشید…

برای طراحی سایت به چه وسایلی نیاز داریم؟

اگر به ذهنتان رسید که خب اولین ابزار مورد نیاز یک کامپیوتر خوبه که با سرعت خوبش با اعصابمون بازی نکنه، باید بگم که بله درسته … از اصلی ترین ابزارهای طراحی وب یک کامپیوتر خوب با سیستم عامل به روز و مناسب است. اما میشه گفت مهم تر از آن ابزار اساسی در طراحی سایت بلد بودن زبان های برنامه نویسی مختلف است.
ابزار و وسایل مورد نیاز در طراحی سایت با توجه به اینکه در کدام قسمت از بحث طراحی وب دخیل باشند متفاوت است. تمامی این ابزارها با گذشت زمان با آپدیت های جدیدتر جایگزین می شوند که در ادامه، کار طراحی سایت را راحت تر کنند.

سایت آسان طراحی سایت - ریپورتاژ - سئو و پشتیبانی - فوتوشاپ

مشاغل مرتبط با طراحی سایت کدامند؟

علاوه بر طراحان وب سایت که کار طراحی back-end و front-end سایت را انجام می دهند تا سایت به نتیجه برسد و در موتورهای جستجوگر سرچ شود و کاربران را جذب خود کند، افراد دیگری نیز درگیر توسعه و نگهداری آن هستند. در واقع شما برای مطرح کردن کسب و کار خود و به سود رساندن آن باید یک فرآیندی را طی کنید که طراحی سایت شروع این فرآیند خواهد بود.

وقتی شما تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار آنلاین می کنید باید یک وب سایت خود و مناسب با جامعه ی هدف خود طراحی کنید. در این فرآیند باید علاوه بر طراح وب با متخصصان دیگری نیز همکاری داشته باشید. در اینجا به صورت مختصر به تخصص ها و مشاغل مرتبط با طراحی سایت اشاره می کنیم:

  • شما قطعا به یک گرافیست نیاز دارید تا بعنوان مثال دکمه‌ها، layoutها و همچنین لوگوی شما را طراحی کند. یک گرافیست وب کاربلد می تواند با طراحی های خلاقانه و کاربر پسند سایت شما را از لحاظ گرافیکی جذاب و مخاطبین را به سوی خود بکشد. یک گرافیست مسلط به مباحث UI و UX که کاربران وب را به خوبی می شناسد می تواند شما را با فاصله ای زیاد از رقبا پیش بیاندازد.
  • یک متخصص دیجیتال مارکتینگ می تواند به شما استراتژی های استفاده از بازاریابی آنلاین را یاد دهد تا در عین داشتن رقبای سرسخت همیشه مخاطبین زیادی را به سایت شما هدایت کند.
  • متخصص کپی رایتینگ، کسی است که به شما برای ایجاد محتوای مناسب و پیگیری هدف سئو کمک می‌کند. همانطور که می‌دانید امروزه یکی از مهم‌ترین ابزار بالا بردن و جذب ترافیک موثر برای سایت، محتوای مناسب و کلمات دقیقی است که باید به کار برده شوند. یک متخصص تولید محتوا در کنار متخصص دیجیتال مارکتینگ، می‌توانند تضمین کننده حضور شما در صفحه اول گوگل باشند. البته شما می‌توانید برای حضور بهتر از یک فرد به عنوان متخصص سئو هم بهره ببرید تا محتوای شما بهتر و موثرتر به چشم بیاید.
  • طراح رابط کاربری یکی دیگر از مشاغل مرتبط با طراحی و نگهداری از سایت است. این فرد می‌تواند به شما در ایجاد یک معماری اطلاعات، طراحی کاربر محور، طراحی جذاب و همینطور بهبود المان‌های ظاهری سایت کمک بسیاری کند.

همانطور که می‌بینید طراحی سایت فقط به دانش فنی و یادگیری اصول کد نویسی و آنلاین کردن سایت محدود نمی‌شود. در این راه نیاز است یا تمام تخصص‌ها را داشته باشید، یا تیمی از افراد متخصص با دانش فنی مناسب ایجاد کنید.

هدف از طراحی سایت چه می‌تواند باشد؟

وب سایت‌ها انواع مختلفی دارند. ممکن است هدف یک فرد از طراحی سایت با هدف فرد دیگر از زمین تا آسمان تفاوت داشته باشد. امروزه تقریبا برای هر هدفی یک سایت طراحی می‌شود تا به عنوان پایگاه اطلاع رسانی یا فروش یا هر منظور دیگری مورد استفاده قرار بگیرد.

با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید متوجه تعداد زیادی از وب سایت‌های تجاری، E-Commerce، خبری و وبلاگ‌های شخصی شوید که فعال هستند. اما اگر دقت کنید موفق‌ترین این سایت‌ها، گروه‌هایی هستند که از اصول طراحی سایت و بهینه سازی و هدف گذاری سئو پیروی کرده‌اند تا اطلاعات درون وب سایت خود را به مشتریان یا بازدیدکنندگان هدف خود نمایش بدهند.

یادگیری و آموزش طراحی سایت چه مراحلی دارد؟

شاید شما هم دوست داشته باشید به زودی وارد عرصه طراحی سایت شوید و مفاهیم ابتدایی آن را فرا بگیرید. باید به شما بگوییم که یادگیری اصول اولیه و حتی پیشرفته طراحی سایت، کار چندان دشواری نیست. برای آموزش طراحی سایت، تنها کافی است منابع مناسب را به صورت آنلاین یا با حضور در کلاس‌های فیزیکی فرا بگیرید.

مهم‌ترین عامل در تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای، یادگیری مفاهیم اولیه از یک مرجع مطمئن و پس از آن کسب تجربه است. بهترین مرجع برای شما در زمینه یادگیری طراحی وب، می‌تواند آموزش‌های پروژه محور در زمینه طراحی وب و سئو باشد تا با انجام پروژه‌های مختلف حین آموزش، بتوانید تجربه‌ای اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت به دست بیاورید. پس از اتمام آموزش با انجام پروژه‌هایی در دنیای واقعی به تجربه خود بیافزایید و به یک طراح سایت حرفه‌ای تبدیل شوید.

ارسال دیدگاه

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
خانه
فروشگاه
مقالات
جست و جو
Explore
Drag