طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت
SEO (سئو)، بهینه سازی سایت در موتور های جستجو (Search Engine Optimization) است و امروزه یکی از مراحل مهم و پر اهمیت در طراحی وب سایت می باشد. سئو سایت در معنای پیاده سازی الگوریتم ها و استانداردهای گوگل می باشد که در نتیجه عمل قرارگیری در صفحه اول گوگل به واسطه ی کلمات کلیدی خاص و عبارت بهینه سازی وب سایت را حاصل می نماید.
برای چه از بهینه سازی سایت استفاده شود؟
شما کار طراحی سایت را به اتمام رسانیده اید ولی هنوز به آن اندازه ای که انتظار دارید بازدید کننده ندارید . مشکل اینجاست که شما هنوز روی یکی از راه های خیلی مهم و مفید افزایش بازدید طراحی وب سایت کار نکرده اید . یعنی بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو یا همان سئو سایت
سئو وب سایت
بهینه سازی موتور های جستجو (Search Engine Optimization) عبارت است از مجموعه تکنیک ها و مهارت هایی که به یک سایت اجازه می دهد ترافیک و بازدید کننده های بیشتری از موتور های جستجو نظیر Google ، Yahoo و یا Microsoft داشته باشد .
سئو را می توان به دو محدوده اصلی تقسیم نمود :
- off-page سئو: کارهایی که به طور مستقل از طراحی وب سایت شما انجام می گیرد .
- on-page سئو: کارهایی که طراح سایت شما را تغییر می دهد تا رتبه بهتری را در موتور های جستجو بگیرید .
به یاد داشته باشید که یک طراحی سایت به طور کامل در موتور های جستجو بهینه سازی سایت انجام نمی شود مگر این که شما هر دو بخش off-page سئو و on-page سئو را به کار بگیرید.
سئو
سئو خریدن لینک های اسپانسر شده و شماره یک در سیستم تبلیغات گوگل ( adwords ) و اظهار بر داشتن یک طراحی سایت درجه اول در گوگل نیست .
خریدن این گونه تبلیغات مربوط به SEM ( Search Engine Marketing) می باشد که به معنای سیستم بازاریابی موتور های جستجو می باشد و در این آموزش قرار نمی گیرد .
سئو به معنای درجه اول بودن نام شرکت شما نمی باشد.
سئو سایت و صفحه نتایج گوگل
اگر که طراحی سایت شما در حال حاضر رتبه دهم را در جستجوی عبارت “چگونه کیک بپزیم.” را دارد ، برای این که رتبه جستجوی این عبارت برای این طراحی سایت به یک بهبود یابد ، باید از سئو استفاده کند . از آنجا که موتور های جستجو در وب رایج تر شده اند تقریبا هر کسی که بخواهد در وب دیده شود می تواند از مزایای سئو سایت استفاده کند .
سئو وب سایت و کلمات کلیدی
قبل از این که شما بتوانید طراحی وب سایت را براساس موتور های جستجو، بهینه سازی کنید، ابتدا باید بدانید که جه کلماتی را قرار است هدف گیری نمایید . برای یک شروع خوب ۲ یا ۳ کلمه ی کلیدی را که دوست دارید طراحی وب سایت برای آن ها رتبه خوبی کسب کند انتخاب نمایید . با قرار گرفتن این کلمات کلیدی در ذهنتان ، شما می توانید هدف خود را این گونه مشخص کنید که با جستجوی هر یک از این کلمات در گوگل ، طراحی سایت شما جزو ۱۰ نتیجه اول باشد . (ما به گوگل اشاره می کنیم چرا که، اگر شما بتوانید در گوگل رتبه خوبی بگیرید ، در دیگر موتور های جستجو هم رتبه خوبی خواهید گرفت .) این کلمات کلیدی هم می توانند عام و هم خاص باشند .
کلمات کلیدی در بهینه سازی سایت
در مباحث طراحی سایت و سئو وب سایت ، یک کلمه کلیدی عام کلمه ای است که بسیاری از مردم برای آن جستجو می نمایند زیرا آن ها ممکن است نظری مبهم و نامعلوم نسبت به چیزی که به دنبال آن هستند داشته باشند . کلمات کلیدی عام بسیار کوتاه هستند و در پروسه بهینه سازی وب سایت خیلی خاص نیستند ( مثل کفش یا ورزش ) . این کلمات کلیدی خیلی سخت می توانند در گوگل رتبه اول را کسب کنند زیرا تعداد بسیار زیادی طراحی وب سایت وجود دارند که در آن ها مطالبی شامل این کلمات وجود دارد .گرچه اگر شما بتوانید رتبه خوبی برای یک کلمه کلیدی عام به دست بیاورید ، ترافیک بسیار بزرگی را برای طراحی سایت خود به دست می آورید.
خلاصه: سعی کنید که برای کلمات عام رتبه بیاورید ولی به آن به اندازه زمانی طولانی بها بدهید. ما به مبتدیان پیشنهاد می کنیم که یک کلمه کلیدی عام را به منظور انجام پروسه سئو سایت انتخاب کنند اگر که زمینه کاری آن ها خیلی رقابتی نیست .
آنالیزگر سئو سایت
ابزارهای بررسی کلمات کلیدی شامل دو بخش جادویی و یک بخش آمارگیری سخت می باشند .
برای اینکه بتوانید از تکنیک های بهینه سازی سایت که آموزش می دهیم به خوبی استفاده نمایید ، برای هر کدام از صفحات طراحی سایت بیش از ۲ تا ۳ کلمه کلیدی را نشانه نگیرید . یکی از اشتباهات متداول مبتدیان سئو سایت این است که برای هر صفحه بیش از ۵۰۰ کلمه ی کلیدی را مشخص می کنند و توقع دارند که در گوگل برای این کلمات رتبه یک بگیرند . این کار ممکن بود ده سال پیش جواب بدهد ولی در حال حاضر موتور های جستجو از الگوریتم های بسیار پیچیده ای استفاده می کنند و از این راه نمی توان به آن ها حیله زد . به همین دلیل است که بهتر است از تعداد کمی از کلمات کلیدی کوتاه و مختصر شروع شود . برای طراحی وب سایت های جدید تقریبا غیر ممکن است که از همان ابتدا برای تعداد زیادی از کلمات کلیدی رتبه ی خوبی داشته باشند .
در سئو سایت
رتبه ی صفحه ” PageRank ” سیستمی است که پایه گذاری آن توسط مشهورترین موتور های جستجو یعنی گوگل انجام شد . در ابتدا موتور های جستجو به تمام طراحی سایت ها به طور یکسان رتبه می دادند و نتایج جستجو تنها بر اساس محتوا و تگ های متایی که در آن صفحات قرار داشتند، بود . با گذشت زمان سیستم رتبه بندی صفحات ، موتور های جستجو را و نیز مبحث سئو سایت را دگرگون ساخت و یک فاکتور دیگر به معیارهای سئو و بهینه سازی وب سایت افزود یعنی : اعتبار طراحی وب سایت
برای اینکه مشخص شود یک طراحی وب سایت تا چه اندازه مهم و معتبر است، گوگل طراحی سایت های بزرگ متعددی را انتخاب کرد، طراحی وب سایت هایی مانند “cnn.com” و “dmoz.org” و “espn.com”. این دسته از طراحی سایت ها به طور واضح معتبر بودند و گوگل اینگونه دریافت که اگر این دسته از طراحی وب سایت ها به وب سایت دیگری ( مثلا طراحی سایت B ) لینک دهند ، در این صورت طراحی وب سایت B می تواند بخشی از اعتبار آن طراحی سایت را در پروسه سئو سایت کسب نماید و به همین ترتیب اگر طراحی سایت B به طراحی وب سایت دیگری (مثلا طراحی سایت C) لینک می داد، در این صورت طراحی سایت C نیز می توانست بخشی از اعتبار آن را کسب کند و همین طور طراحی سایت کوچکتر نیز با استفاده از همین سیستم برای اعتبارسنجی یک طراحی وب سایت و مقوله سئو سایت و بهینه سازی وب سایت، گوگل توانست به هر طراحی سایت بر اساس اعتبار آن عددی را از ۰ تا ۱۰ تحت عنوان “رتبه ی صفحه” نسبت دهد. البته سیستم PageRank تا الان بسیار پیچیده تر شده است ولی اینگونه آغاز شد.
سئو سایت و PageRank گوگل
برای اینکه بتوانید بفهمید PageRank ( رتبه ) طراحی وب سایت شما و یا طراحی سایت دیگران در موتور های جستجو چند است ، میتوانید نوار ابزار گوگل را با نام Google’s toolbar نصب نمایید. گوگل یک نمودار کوچک سبز رنگ دارد که رتبه ی هر طراحی وب سایت را از ۰ تا ۱۰ نمایش می دهد . لازم است توجه داشته باشید که رتبه نشان داده شده در نوارابزار گوگل به صورت تخمینی در مقوله سئو می باشد و ممکن هر سه ماه یکبار به روز گردد .