۵ مرحله برای جذب سرمایه گذار
پیش از آن که به دنبال جذب سرمایه گذار باشید مراحل خاصی را باید طی کنید تا شانس به دست آوردن این پول را برای خود افزایش دهید.مهم نیست که چه هدفی در سر دارید مهم این است که بدانید آماده سازی کلید موفقیت است. بنابراین افزودن این مراحل شما را در موقعیت بهتری برای موفق شدن استارتاپتان قرار می دهد.
۱٫ کسب وکارتان را معرفی کنید نه ایده هایتان را
سرمایه گذاران هر روز ایده های زیادی را می شنوند. با این که بسیاری از آن ها ممکن است فوق العاده به نظر برسند اما شدنی نیستند. حتی یک طرح کسب وکار هم به تنهایی نمی تواند نظر یک سرمایه گذار را جلب کند. شما باید کسب وکاری داشته باشید که مدلی مقیاس پذیر، سرویس یا محصولی مشخص و حتی افرادی برای پیاده کردن آن داشته باشد. با وجود تمام این ها حتی باز باید بتوانید اثبات کنید که واقعاً می دانید چه قرار است بکنید. برای کاری به دنبال سرمایه گذار باشید که حتماً در آن تجربه دارید. این کار به شما این امکان را می دهد تا بتوانید تجربیات سر و کله زدن با موانع را برای او تعریف کنید و بیان کنید در حال حاضر بر روی چه فرصت هایی کار می کنید. داشتن این تجربیات پیش از جست وجو برای حمایت مالی این توانایی را در شما ایجاد می کند که گزارشی نهایی برای سرمایه گذار آماده کنید.
۲٫ گردش پول را به تصویر بکشید
حتی اگر این گردش در حال حاضر زیاد نیست حداقل سعی کنید نشان دهید که می تواند زیاد باشد تا علاقه سرمایه گذار بیشتر شود. آن ها می خواهند بدانند که شما تنها به دنبال پول نقد برای باز نگه داشتن درهای شرکتتان نیستید بلکه این پول برای توسعه و رشد کسب وکارتان سرمایه گذاری خواهید کرد. بیشتر سرمایه گذاران این موضوع را درک می کنند که شما باید پول خرج کنید تا بتوانید پول درآورید اما می خواهند اطمینان یابند که شما این پول را برای پرداخت اجاره یا فاکتورها خرج نمی کنید بلکه برای تولید بیشتری از یک محصول یا توسعه بیشتر یک سرویس مصرف می کنید و می توانند روی بازگشت پولشان حساب باز کنند.
دلیل دیگر به تصویر کشیدن گردش پول این است که سرمایه گذاران درک کنند ایده شما فوق العاده است و مدل کسب وکارتان قابلیت اجرا دارد اما شما به خاطر خالی بودن حساب بانکی تان فرومانده اید. این به این معنی است که آن ها ممکن است ضعف را در شما ببینند و بخواهند کنترل بیشتری روی کسب وکار شما داشته باشند چرا که می توانند چماق پول را بالای سر شما نگه دارند. قطعاً شما تمایل ندارید در چنین وضعیتی قرار بگیرید پس اطمینان یابید که ظاهرتان داد نمی زند که نگران پول هستید. پیش از جست وجوی حمایت مالی بیرونی برای به حداکثر رساندن هر مقدار پول اندکی که دارید استراتژی های خلاقانه ای به کارگیرید تا کسب وکارتان را بدون کمک مالی تا حد ممکن رشد دهید.
۳٫ بدانید که چه می خواهید و به چه نیاز دارید
پیش از این که از کسی چیزی تقاضا کنید حتماً متوجه باشید که قرار است چه تقاضا کنید. آیا فقط برای تجهیزات و استعدادهای ژنتیکی به دنبال سرمایه گذار هستید؟ اگر این طور است به جای سرمایه گذاری که فقط سرمایه با خود می آورد شاید به شریکی نیاز داشته باشید که این منابع را داشته باشد و بخواهد با توجه تقسیم درآمد با شما کار کند. شما سرمایه گذاری می خواهید که پول برای شما بیاورد اما چه کسی نقش مربی یا واسط را بازی خواهد کرد؟ می خواهید سرمایه گذار چقدر در کسب وکارتان درگیر باشد؟ اغلبِ آن ها تمایل دارند که درباره موضوعات اظهارنظر کنند چرا که پول آن هاست که جریان دارد. مطمئن باشید که پیش از یافتن سرمایه گذار می دانید چه محدودیت هایی می خواهید برای سرمایه گذار قائل شوید تا در روابطتان با یکدیگر راحت باشید. پرسیدن این سؤالات و یافتن پاسخ هایی برای آن ها پیش از شروع به یافتن سرمایه گذار بسیار اهمیت دارد چرا که به هم راستا شدن سرمایه گذار با نیازهای شما کمک می کند و شانس موفقیت شما را بالا می برد.
۴٫ برای خودتان دست به تحقیق بزنید
هنگامی که بدانید از سرمایه گذار چه نیاز دارید و چه می خواهید وقت آن فرامی رسد که تحقیقات خود را در مورد نوع سرمایه گذاری که به دنبالش هستید و این که آن سرمایه گذاران چه کسانی هستند شروع کنید. می توانید با قطعیت هر سرمایه گذاری را که می خواهید از طریق شبکه وب، شبکه های اجتماعی و نشریات تجاری جست وجو کنید و مطمئن باشید که به شیوه درستی این کار را انجام می دهید. در سمینارها، کنفرانس ها و سایر رویدادهای سرمایه گذاران حضور یابید تا پیش از نزدیک شدن به فردی برای سرمایه گذاری درباره او چیزهایی بیاموزید یا حتی با او تعامل برقرار کنید. اختصاص دادن زمانی به تحقیق در مورد سرمایه گذاران بالقوه تان به شما این کمک را می کند که بفهمید چه عواملی در افزایش سرمایه دخیل اند و چه نوع سرمایه گذارانی می توان یافت. از این طریق می توانید در مورد کسانی که می خواهید با آن ها شریک شوید، این که چه کسانی به کسب وکار شما علاقه مندند، چقدر آنچه را که می خواهید به آن برسید درک می کنند و روابط با سرمایه گذار چگونه باید باشد چیزهای بیشتری بیاموزید.
۵٫ چشم انداز و استراتژی داشته باشید
با این که نکات قبلی عمدتاً بر زمان “حال” تمرکز داشت، شما باید برای بحث کردن بر سر جزئیات کارهای آینده تان با سرمایه گذاران هم آمادگی داشته باشید. اهداف استراتژیک تان برای کسب وکار را که احتمالاً قبلاً در طرح کسب وکارتان برای سال های اول و دوم تعریف کرده اید فرموله کنید و سپس چشم انداز نزدیک و کلی شرکت را ترسیم کنید. مثلاً آیا به تنهایی به رشد و توسعه کسب وکار ادامه خواهید داد؟ آیا برای محصولات و خدمات جدید به دنبال شریک های استراتژیک خواهید بود؟ حتماً این موارد در ذهن شما نقش بسته اند چرا که این ها نیروی محرکه ای برای شروع و توسعه استارتاپ تان بوده اند. این ها به عنوان اثر انگشت شرکتتان محسوب خواهد شد.