Skip links

۱۴ نکته برای کانال داری در تلگرام

اگر صاحب کانال هستید و می خواهید کانال تان مثل کانال هایی که ترک می کنید نشود، این گوی و این میدان، راهکار برایتان داریم مثل باقلوا. «دیگه هرکس را می بینی داره کانال می زنه!» جمله خیلی رایجی که بعد از اد کردن یکی از اقوام، آشنایان، دوستان، دشمنان، کسبه محل، دندان پزشک تجربی خیابان پایین خانه تان و… بر زبان می آورید یا از دیگران می شنوید.

کانال هایی که یا به محض ورود به آنها لیو می دهید و به خاطر رودربایستی و چیزهای دیگری که انگشت تان را می بندند که گزینه لیو را فشار ندهید در آنها می مانید و حداکثر کاری که از دستتان بر می اید آن است که هشدارهای کانال را ببندید که حداقل صدای پست هایی که در چنین کانال هایی گذاشته می شوند، روی اعصابتان ماراتن نرود.

اصلا شما کانال نیاز دارید؟
وقتی برای این سوال جواب منطقی و درست پیدا کردید، کانال بزنید ولی یادتان باشد درست است که تلگرام این قابلیت را به صورت رایگان در اختیار همه قرار داده، ولی کانال داری کار هر کسی نیست! بسیاری از افرادی که این روزها کانال ایجاد می کنند، می توانند با بقیه قابلیت های تلگرام از جمله گروه و سوپر گروه به هدف های مدنظرشان دسترسی پیدا کنند. پس همه جوانب را بسنجید، چرا که حتی اگر برای ساخت و نگهداری یک کانال که در آینده نزدیک شکست می خورد، پولی هم خرج نکنید با وقتی که از دست داده اید، چه کار می کنید؟

article_image_one_614.jpg

۱- لینک Join Chat فراموش نشود
خب حالا کانال را ساخته اید و می خواهید بقیه هم به شما کمک کنند و پستی را که شما برای دعوت دیگران در کانالتان گذاشته اید، به اشتراک بگذارند، آسان ترین راه آن است که لینک عادی یا نام کاربری (User name) کانالتان را به اشتراک بگذارید، ولی بهترین کار این است که به تنظیمات کانالتان بروید Private Channel را انتخاب کنید و قبل از آنکه گزینه تایید را بزنید لینک Join Chat کانالتان را کپی کنید و با دیگران به اشتراک بگذارید، در جریان باشید که اگر کانالتان عمومی است، به هیچ وجه گزینه تایید زیرآدرس را نزنید و اگر کانالتان هم از اول Private Channel است اصلا نیازی به طی مراحل بالا نیست.

تفاوت لینک Join Chat با لینک معمولی و نام کاربری این است که هر کس بخواهد با این لینک وارد کانالتان شود، حتما قبل از ورود باید به کانال شما اضافه شود تا اجازه ورود داشته باشد و بسیاری از افرادی هم که به این صورت وارد کانال شما می شوند یا بلد نیستند یا به هر دلیلی می مانند و خارج نمی شوند، روش چندان خوبی برای جذب کاربر نیست، ولی خب حالا!


۲-با تبلیغ کانالتان را بالا بکشید
یکی از بهترین راه ها برای بالا بردن کاربران یک کانال، تبلیغات در کانال های پرکاربر است که البته تضمینی نیست و ممکن است با تبلیغات شما کاربر چندانی به کانالتان اضافه نشود، در هر حال اگر قصد سپردن کانالتان را به کانال های پربازدید برای تبلیغ دارید، اول از همه کانال هایی را انتخاب کنید که با موضوع کانال شما هماهنگ هستند چرا که کاربر بیشتری از این کانال ها به کانالتان اضافه می شود و در درجه دوم دقت کنید که حتما کانالی را انتخاب کنید که پست هایش بیشترین تعداد بازدید را در یک زمان مشخص دارند.

هزینه تبلیغ در کانال ها ساز و کار مشخصی ندارد، برخی از کانال ها بنا به تعداد مشخص بازدید، برخی ساعتی و برخی روزی تبلیغ می گیرند. از ساعتی ۶ هزار تومان شروع می شود به بالا، اینکه یک کانال چه قیمتی را روی تبلیغاتش گذاشته به تعداد بازدیدهای یک پست، مخاطبان آن و… بستگی دارد. پس از هول حلیم در دیگ نیفتید و به خاطر قیمت ارزان، تبلیغ تان را به کانالی نسپارید که یا مخاطبانش مناسب کار شما نیستند یا پست هایش بازدید بسیار پایینی دارند، از ما گفتن بود!

۳- پول خرج کنید و تعداد اعضای کانالتان را بالا ببرید
در افزایش کاربران کانال هم مثل هر چیز دیگر در این دنیای فانی وابسته به چرک کف دست هستید و هر قدر پول بدهید، همان قدر کاربر ثابت، درجه یک، مرتبط و دوست داشتنی نصیب تان می شود. راهکارش هم آن است که کلا کانالتان را به یک آدم این کاره بسپارید و بخواهید که تعداد کاربرانش را بالا ببرد. در حال حاضر در بازار برای چنین کاری در ازای هر هزار کاربر ۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان از شما پول می گیرند، ولی توصیه ما این است که به قیمت های پایین زیاد اعتماد نکنید؛ چرا که احتمال کشاندن کاربرهای غیرمرتبط در این قیمت ها بسیار زیاد است و ممکن است به روش هایی کانالتان را بالا بکشند که اصلا مد نظر شما نیست، از آن بدتر هم اینکه احتمال خروج کاربرهایی که با قیمت های پایین به کانالتان می آیند، در سریع ترین زمان، بسیار زیاد است.

۴- شما خوب باشید، مخاطب خودش می آید

تعارف که نداریم، هر رسانه ای اگر به مخاطبانش احترام بگذارد و راضی اش کند، قطع به یقین مخاطب جذب می کند و کانال تلگرام هم یک رسانه است، این را به یاد داشته باشید که هر صاحب کانالی یک رسانه دار هم هست، پس به نیازهای مخاطب تان دقت کنید، کیفیت کانال را همیشه بالا نگه دارید و مطمئن باشید که در این صورت مخاطب کانالتان را می پسندد و به سراغتان می آید.

۵- به بازدیدها دقت کنید

گاهی ممکن است تعداد مخاطبان کانال شما بالا باشد اما پست های جذابتان بیشتر از یک چهارم کاربران کانالتان بازدید نداشته باشند، این بازدید پایین نشانه این است که یک جای کار می لنگد و بیشتر کاربران کانالتان هشدارهای کانال را بسته اند و تبدیل به مخاطب منفعل شده اند؛ مخاطبانی که سال و ماهی یک بار می آیند، کانال را باز می کنند و یک نگاه سرسری به آخرین پست هایتان می اندازند و می روند، اگر با چنین حالتی رو به رو شدید در سریع ترین زمان ممکن رویه را عوض کنید، مخاطبان منفعل مثل ویروس می مانند.


۶- مراقب تبلیغات باشید

خب خدا را شکر همه چیز به درستی پیش رفته و کانالتان کلی کاربر دارد و افراد بسیاری هم در روز پیام می دهند که می خواهند تبلیغ شان را در کانال شما بگذارند، اما هوا برتان ندارد که راه به راه تبلیغ کنید و درآمد داشته باشید، هر تبلیغی تعدادی از کاربرانتان را به باد می دهد؛ کاربرانی که می روند و ممکن است که هیچ وقت برنگردند.

۷- کوتاه و موجز پست بگذارید

یادتان نرود که شما در رسانه ای پست هایتان را منتشر می کنید که وسیله ارتباطی شما با مخاطب تان در بیشتر موارد گوشی تلفن همراه است که نمایشگر کوچکی دارد و همین کوچک بودن باعث می شود حتی متن های کوتاه هم بلند به نظر برسند و مخاطب در برخورد اول با دیدن حجم متن بی خیال خواندنش شود، به نظر می رسد که با توجه به اندازه نمایشگر گوشی های مختلف، حداکثر ۵۰ کلمه برای هر پست متنی کفایت می کند.

۸- پایین هر پست آدرس کانالتان را درج کنید
پست هایی که می گذارید ممکن است که در جاهای دیگری نیز در تلگرام به اشتراک گذاشته شوند و شما باید از این فرصت نهایت استفاده را بکنید، خیلی ساده است آدرس کانالتان را پایین هر پست بگذارید، به این شکل هر کس که از پست شما خوشش آمد، وارد کانالتان می شود، اول یک چرخی می زند و اگر خوشش آمد، مشتری می شود، البته در اینجا هم گذاشتن آدرس Join Chat توصیه می شود.

۹- مخاطب شناسی کنید
خیلی ها بادقت نکردن به این نکته، اعضای کانالشان را از دست داده اند، فکر نکنید که این کانال، صفحه فیس بوکتان است و هر چه را دوست دارید در آن می گذارید، نه از این خبرها نیست، در اینجا باید مثل ما که خواست شما برایمان مهم است، خواست مخاطبانتان برایتان مهم باشد، محتوایی را منتشر کنید که قشر بیشتری آنها را می پسندند. پس با یک آزمون و خطای دوره ای سلیقه مخاطبانتان را مشخص کنید. دلیل اینکه می گوییم آزمون و خطا را دوره ای کنید، این است که ممکن است بعد از یک دوره سلیقه مخاطبانتان عوض شود یا از آن موضوع اشباع شوند یا اصلا با بالارفتن تعدادی کفه ترازوی موضوعات به سمت موضوعات دیگری سنگین شود، پس مدام این کار را انجام دهید.

۱۰- عکس محور باشید
مخاطبان شبکه های اجتماعی و ارتباطی و به خصوص تلگرام علاقه زیادی به تصویر دارند و به همین خاطر به پست هایی که عکس داشته باشند، بیشتر توجه می کنند، البته در همه رسانه ها همین وضع است، اما در تلگرام بیشتر. تا می توانید به پست هایی که عکس دارند توجه کنید و حتی می تواند با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ، توضیحات را روی عکس درج کنید.


۱۱- ساعت ۱۲ شب به بعد پست نگذارید
درست است که رویه زندگی های شهری عوض شده و خیلی ها تا پاسی از بامداد بیدار هستند، ولی واقعیتش را بخواهید مردم از ساعت ۱۲ شب به بعد یا می خوابند یا به چت های شخصی خودشان می پردازند، اعصابش را هم ندارند که شما مدام برایشان پست بگذارید و آرامشی را که به آن نیاز دارند، بهم بزنید. از ساعت۱۲ شب تا هشت صبح کرکره کانال را پایین بکشید و خودتان هم کمی به زندگی تان برسید. اگر به این توصیه دقت نکنید، تعداد زیادی از مخاطبان با هر پست بعد از ساعت ۱۲ شب یا از کانالتان می روند یا اینکه هشدارها را می بندند و به مخاطب منفعل تبدیل می شوند.

۱۲- به حجم پست ها دقت کنید
هر چیزی که بر مبنای بستر اینترنت کار می کند، کیفیت کارش ارتباط مستقیمی با سرعت اینترنت دارد، هر چند تلگرام یکی از سریع ترین اپ های پیام رسان است و با پایین ترین سرعت اینترنتی هم کار می کند، اما این به این معنی نیست که شما هر عکس، فیلم یا سایر فایل ها را با هر حجمی بگذارید، به این نکته دقت کنید که اگر مخاطب نتواند فایلی را که شما گذاشته اید به راحتی باز کند، شاید دو تا سه بار به روی خودش نیاورد، اما چندان امید نداشته باشید که در دفعات بعدی هم بتوانید راضی اش کنید که بماند، پس حتما قبل از گذاشتن پست تصویری بهینه سازی حجم تصاویر را انجام دهید .

۱۳- بیشتر از روزی ۱۰ پست نگذارید
روی مخ نباشید، راه به راه پست نگذارید، مخاطبان، شما را برای اینکه روی نزدیک ترین وسیله شخصی شان باشید برگزیده اند و هیچ کس دوست ندارد در حریم شخصی اش کسی مدام بیخ گوشش سر و صدا راه بیندازد، حداکثر ۱۰ پست در روز و با فواصل زمانی معنی بگذارید، البته اگر روزهای اول ظهور کانال ها بود بیشتر از روزی پنج پست را توصیه نمی کردیم، اما الان آستان تحمل مخاطبان کمی بالاتر رفته و تا روزی ۱۰ پست با فواصل زمانی معین را هم تحمل می کنند.

۱۴- به روز باشید
اگر توصیه کردیم که زیاد پست نگذارید، الان هم توصیه می کنیم که خیلی کم و دیر به دیر پست نگذارید، حداقل روزی سه پست و با فاصله های زمانی معین روی کانالتان قرار دهید و کاری کنید که کانال فعال و پویا به نظر برسد، نه کانالی که کاربر احساس کند که فقط تلگرامش را شلوغ کرده و در اولین فرصت با آن خداحافظی کند.

Leave a comment

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
خانه
فروشگاه
مقالات
جست و جو
Explore
Drag