۵ نکته استراتژیک بازاریابی برای افزایش فروش
آیا می دانید که مشتریان تان چه کسانی هستند؟ هدفتان از کسب و کار چیست؟ آیا یک استراتژی بازاریابی باکیفیت دارید تا مشتریان دوباره به شما مراجعه کنند؟ این ها سؤالات مهمی هستند که در هنگام ارزیابی استراتژی بازاریابی باکیفیت باید مطرح کنید. در اینجا برخی ایده ها و سوالها مطرح می شوند که شما باید از خودتان بپرسید تا بتوانید اهداف کلی و نیز فروش کسب و کارتان را رونق دهید.
هدف کسب و کار شما چیست؟
بسیاری از افراد فکر می کنند هدف کسب و کار همواره به دست آوردن سود است اما این درست نیست. همه تلاش های کسب وکارهای موفق برمبنای ایجاد و جذب مشتری به هر طریق ممکن صورت می پذیرد. سود نتیجه ی ایجاد و حفظ مشتریان به صورت مقرون به صرفه در طول زمان است. هزینه ایجاد مشتری ها در مرحله اول خیلی بالا است. هزینه حفظ آنها خیلی کمتر از هزینه جذب آنها در وهله اول است. اگر شما شرکت هایی را مطالعه کنید که بیشترین بازده را در بازاریابی دارند، متوجه می شوید که استراتژی های آنها با هدف ایجاد مشتریان و بعد حفظ و نگهداشتن این مشتریان است.
۱٫ کیفیت بالا به عنوان یک استراتژی بازاریابی
شاید سودآورترین استراتژی بازاریابی این است که محصولات یا خدماتی با کیفیت بالا ایجاد کند. کیفیت قوی ترین و اثربخش ترین استراتژی ها است.۹۰% از موفقیت کسب و کار شما در وهله اول بوسیله کیفیت آنچه تولید می کنید تعیین می شود. مردم همیشه از یک تأمین کننده باکیفیت می خرند و اغلب موارد پول بیشتری هم پرداخت می کنند و بارها به شرکتی بر می گردند که کالاها و خدمات با کیفیت بالا ارائه می کند. شاید بهترین تعریف یک “برند” که شهرت شما در بازار است این عبارت باشد ” وعده هایی که می دهید و وعده هایی که به آن عمل می کنید”. رتبه بندی کیفیت بر حسب اینکه چه درصدی از محصولات یا خدمات شما آنچه را که برای جذب مشتریان وعده داده اید برآورده می کند، تعیین می شود. نه تنها خود محصول بلکه روشی که شما با مشتریان در نخستین تماس برخورد می کنید و در کل زمانی که از محصول یا خدمات شما استفاده می کنند با آنها رفتار می کنید، هم بخشی از کیفیت است. مردم همیشه به تأمین کننده های با کیفیت کالاها و خدمات بدون در نظر گرفتن قیمت محصولات یا خدماتشان مراجعه می کنند.
۲٫ مدیریت ارتباط با مشتری(CRM)
یک عامل حیاتی دیگر در موفقیت بازاریابی وجود دارد که به “ارتباطات” مربوط می شود. امروزه بیشتر و بیشتر به این موضوع پی می بریم که کیفیت ارتباطات در کسب و کار و روابط با مشتریان عامل اساسی برای ایجاد و حفظ و نگهداری آنان است. وقتی که مردم چیزی را می خرند، چه درصدی از تصمیم به خرید آنان منطقی و چه درصدی از آن احساسی است؟ مردم ۱۰۰ درصد احساسی هستند. آنها به صورت احساسی تصمیم می گیرند و بعد بر اساس عقل آن را توجیه می کنند. اینکه چه احساسی دارند و اینکه باور دارند بعد از خرید چه احساسی خواهند داشت، تعیین کننده این است که آیا از شما خرید می کنند یا خیر. مشتریان به کسب و کاری که با آن ارتباط برقرار می کنند وفادار خواهند بود. کیفیت رابطه هایی که با مشتریانتان ایجاد می کنید تعیین کننده موفقیت یا شکست کسب و کار شما است.
۳٫ فروش های موفق از طریق حفظ مشتری
آیا میدانید که برای کسب یک مشتری جدید چه مقدار هزینه صرف می کنید؟ هزینه های مربوط به کسب مشتری تعیین کننده موفقیت کسب و کار شما است. حفظ مشتری برای شما چه معنایی دارد؟ هر شرکتی مشغول ” خرید مشتریان ” است. هر شرکتی یک هزینه ی به دست آوردن و جذب مشتری دارد. هزینه به دست آوردن مشتری از پول هایی تشکیل می شود که شما به هر فردی و به هر روشی می پردازید تا اینکه برای نخستین بار یک مشتری را به دست بیاورید. شرکت در صورتی که بتواند مشتریان را با مقدار پول کمتری از سود خالصی که مشتری در کل زندگی اش به عنوان خریدار برای شرکت به ارمغان می آورد نگهداری کند، می تواند در آن کسب و کار باقی بماند. اگر شرکت شما مشتریان را با هزینه کمتری از سودی که از مشتری به دست می آورد، حفظ می کند، می توانید تقریباً هیچ پولی صرف نکنید و مشتریان بیشتر و بیشتری به دست بیاورید. این یکی از رازهای بزرگ موفقیت کسب و کار و از ضروریات بازاریابی اثربخش است.
۴٫ همین حالا بازار هدف خود را شناسایی کنید
امروزه هدف شما شناسائی بازار هدف، مشتری ایده آل یا کامل و سپس اندیشیدن به چیزی است که به مشتری ارائه کنید. چیزی منحصر به فرد و خاص که هیچ رقیب دیگری ارائه نمی کند.
این به شما اجازه ی ایجاد تمایز معناداری را می دهد که فروش بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد و اغلب فروشتان با قیمت های بالاتری نسبت به رقبا انجام می شود. تمایزهای معنادار به عنوان کلیدی عمل می کند که در بازار، شما نخستین انتخاب برای آن نوع و توصیف خاص مشتری شوید.
۵٫ کاری کنید که استراتژی بازاریابی تان برای شما کارایی داشته باشد
هیچ اقدام بازاریابی در انزوا انجام نمی شود. همیشه بازاریابی با چیزهای دیگری که برای همان مشتری با همان مقدار پول در دسترس هستند، همراه است. همیشه رقابت وجود خواهد داشت. از چیزهایی که باعث می شود شما و تلاش های بازاریابی تان منحصر به فرد شود یادداشت برداری کنید. موفق بودن در استراتژی بازاریابی تان باید به شکل پیوسته با تمرکز بر مشتری شما و چیزی که می خواهد و چیزی که فردا خواهد خواست همراه باشد. در عین حال که باید چشمتان به رقیبتان هم باشد و از اینکه رقیب چه کار می کند، چه می خواهد انجام دهد و اینکه چطور همان مشتری را جذب می کند، آگاه شوید.