آموزش گوگل آنالایتیک Audience
Audience
مخاطبین ما چه کسانی هستند
در بخش مخاطبان، شما میتوانید در مورد کاربران خود و ویژگیهای آنها اطلاعات کسب کنید. این بخش دارای صفحات مختلفی است که هر چه در مورد کاربران خود بخواهید بدانید را به شما خواهند گفت.
Overview
خلاصه ای از اطلاعات مربوط به بخش Audienc را نمایش می دهد
Active Users
یوزرهای فعال در بازه های زمانی متفاوت را مشخص میکند.
Demographics
همانطور که از اسم آن مشخص هست گزارشی در مورد بازدید کنندگان از جمله رده های سنی ، جنسیت و علاقه مندی های بازدید کننده سایت شما را نمایش میدهد.
Interests
این بخش اطلاعاتی درباره علاقه مندی های بازدید کنندگان را به شما ارائه می دهد.
Geo
در این بخش اطلاعات دقیقتری در مورد بازدید کننده سایت خود کسب میکنید. اطلاعات مکان جغرافیایی بازدید کننده زبان سیستم را بدست می آورید
Behavior: رفتار کاربر شامل New Visitor و Returning Visitor است
Technology: در این بخش گوگل آنالیز اطلاعات دقیق تری از کاربران سایت شما به شما میدهد، اطلاعاتی مثل نوع سیستم عامل و همچنین مرور گر مورد استفاده کاربر و همچنین نوع شبکه اینترنتی که استفاده میکنند
Mobile: در این قسمت نوع دستگاه های ورودی به سایت شما مشخص میشود ( کامپیوتر، موبایل و تبلت ) و همچنین نشان میدهد که هر دستگاه چه میزان ورو.
User Flow: در این بخش به صورت کاملا زیبا و ملموس گوگل آنالیز به شما میگوید که کاربران سایت شما پس از ورود به چه صفحاتی رفتند و از از کدام صفحه خارج شدند .
Over view
اولین قسمت Overview گراف زیر میباشد:
که با بردن موس بر روی این گراف آمار بازدیدکنندگان وبسایتتان به صورت روزانه به شما نشان داده میشود که شما میتوانید حالت نمایش نمودار را از روزانه به ساعت، هفته و ماه هم تغییر دهید.
توضیحات قسمت:
Sessions: بازدیدکنندگان فعال. وقتی کاربر بر روی لینک های داخل سایت شما کلیک کند و یا چیزی را دانلود کند یک سیشن ایجاد میشود. اگر کاربر بعد از ۳۰ دقیقه هیچ کاری در سایت شما انجام ندهد اون سیشن بسته شده و اگرمجدد شروع به فعالیت کند مجدد سیشن جدید برایش ایجاد میشود .
% New Sessions: : برآورد تقریبی از بازدیدکنندگان جدید (کسانی که برای اولین بار از سایت شما بازدید داشته اند)
Avg. Session Duration: میانگین زمانی که بازدیدکنندگان در سایت شما سپری میکنند. این گزینه خوبی برای ارزیابی سایتتان است؛ اگر این عدد بالا باشد یعنی بازدیدکنندگان علاقه زیادی به سایت شما دارند و سایت شما جذاب هست .
Bounce Rate: یکی دیگر از گزینه های خوب برای آنالیز سایت شما Bounce Rate است هر چه عدد مقابل Bounce Rate در گوگل آنالیز بیشتر باشد یعنی کاربران سایت شما را دوست ندارند!
Pages / Session: میانگین صفحاتی که در طول یک Session نمایش داده شده.
Pageviews: تعداد کل صفحات نمایش داده شده.
Users: تعداد کاربرانی که وارد سایت فعال هستند
در نمودار دایره ای :
New visitor: بازدیدکنندگان جدیدی که برای اولین بار وارد سایت شما شدند
Returning visitor: بازدیدکنندگانی که مجددا وارد سایت شما شده اندقسمت پایانی Overview هم خلاصه ای از وضعیت جغرافیایی ،سیستم عامل بازدیدکننده ، همچنین تکنولوژی و… می باشد
Demographics
- Language: زبان سیستم افرادی که به سایت شما آمدن را نشان می دهد
- Country: کاربران از چه کشورهای به سایت شما وارد شدند
- City: کاربران در چه شهری بودن و سایت شما رو مشاهده کردند
System
- Browser: Browser کاربرانی که سایت شما را دیدن مشخص کند به عنوان مثال هر مرورگری که Session آن بیشتر باشد می توان روی آن وقت بیشتری گذاشت
- Operating System: نشان دهنده این است که کاربران از چه سیستم عامل هایی استفاده می کنند
- Service Provider: ISP کاربران را نشان می دهد
Mobile
- Operating System: OS موبایل
- Service Provider: سرویس های موبایل
- Screen Resolution: در ریسپانسیو اهمیت بسیاری دارد
Demographics یا جمعیت شناختی
در این بخش شما میتوانید در رابطه با سن و جنسیت کاربران خود بخوانید. شاید پیش خودتان فکر کنید که گوگل چگونه این آمار را بدست میآورد و چقدردقیق هستند؟
اول بگذارید به شما در مورد دقت آنها اطمینان دهیم. این آمار در آزمایشی مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که از دقت بسیار بالایی برخوردار هستند. و اما نحوۀ جمعآوری آنها. گوگل نه تنها از حساب کاربری شما اطلاعات را جمعآوری میکند، بلکه با استفاده از کوکیهای خود تمام سایتهای مورد بازدید شما را نیز شناسایی میکند و بدین ترتیب سن، جنسیت و سایر اطلاعات شما را مشخص می کند.
به عنوان مثال در نمودار بالا بین رنج سنی ۳۴-۲۵ سال بیشترین تعداد بازدیدکننده را دارد که ۵۴% آنها کاربران جدید هستند به عبارتی ۵۴۲ نفر آنها کاربر جدید هستند. ۲۸% آنها کاربرانی هستند که بدون دیدن صفحه دوم از سایت شما خارج شدند و میانگین زمانی که در سایت شما بودند ۴ دقیقه بوده است.
Interests
در این بخش می توانید در مورد علایق کاربران خود بخوانید و با توجه به اینکه اکثریت کاربران شما به چه چیزهایی علاقه دارند، تغییراتی را در وبسایت خود اعمال کنید. در بخش قبل توضیح دادیم که گوگل این اطلاعات را چگونه به دست میآورد.
Geo یا اطلاعات جغرافیایی
در این بخش شما در مورد مکان و زبان کاربران خود اطلاعات کسب خواهید کرد.
Behavior
این بخش شامل سه قسمت است. در بخش اول (New vs Returning) می توانید رفتار کاربران جدید را با کاربران قدیمی خود مقایسه کنید. در بخش دوم (Frequency Recency) می توانید ببینید که کاربران قدیمی چقدر ممکن است که دوباره به وب سایت شما سر بزنند و از آخرین بازدید آنها چند روز گذشته است. در بخش آخر (Engagement) نیز می توانید میزان درگیر شدن کاربران با وب سایت خود و زمانی که در آن گذرانده اند را مشاهده کنید.
Technology
در این بخش می توانید در مورد مرورگر، سیستم عامل و شرکت ارائه دهنده اینترنت کاربر بخوانید
Mobile
در این بخش می توانید تعداد کاربران کامپیوتر، گوشی و تبلت را با هم مقایسه کنید و ببینید که کاربران گوشی و تبلت شما از چه دستگاهی استفاده میکنند.
بخش نهایی این قسمت نیز به بررسی مسیرهای حرکت کاربران شما می پردازد. در این قسمت شما می بینید که کاربران چه مسیرهایی را در وب سایت شما طی کردهاند به عبارتی User Flow نوعی نقشه ی راه از کاربرانی می باشد که وارد وب سایت شما شده اند و مسیر های مختلفی را در سایت شما طی کرده اند. با استفاده از نمودار های موجود در این بخش می توانید متوجه شوید بیشتر کاربران شما چه مسیر هایی را بیشتر طی کرده اند و چه مسیر هایی را بدون ادامه دادن رها کرده اند
نموداری که مشاهده می کنید به صورت پیشفرض بر اساس Country یا کشور نمایش داده می شود. که بعدا نحوه ی تغییر نمایش بر اساس سایر مقادیر نیز توضیح داده خواهد شد .
با کلیک بر روی یکی از مسیر ها می توانید به صورت دقیق تر بررسی نمایید که کاربران از این مسیر به کدام مسیر ها یا صفحات دیگر سایت شما و در نهایت به کجا رسیده اند.در این نمودار ها قسمت های قرمز رنگ Drop-offs کاربران یا رها کردن صفحات توسط کاربران می باشد که با نگه داشتن ماوس بر روی هرکدام از بخش ها می توانید اطلاعات دقیق را مشاهده نمایید و قسمت های سبز رنگ میزان Through Traffic مخاطبان یا ترافیک منتقل شده می باشد. برای مثال اگر کاربران ما از صفحه ی اصلی به صفحه ی میزبانی وب و از آن به صفحه ی میزبانی وب اروپا رفته اند و Drop-offs کمی داشته اند بدین منظور می باشد که این صفحه ی منتخب کاربران بوده و می توانیم حتی برای راحتی کاربران این چند قدم را به یک قدم تبدیل کرده و در قسمت نویگیشن سایت خود به صورت مستقیم میزبانی وب اروپا را اضافه کنیم. این مورد به افزایش Use Ability سایت افزوده و مسیر رسیدن به خواسته های کاربران را تسهیل می بخشد.
همانطور که قبلا گفته شد، این نمودار ها بر اساس کشور نمایش داده می شوند و در صورتیکه بخواهید با پارامتر های دیگری برای مثال Browserنمایش داده شود ، بر روی لیست کشویی مشخص شده، کلیک نمایید تا گزینه ها ی دیگر نمایان شوند، سپس در Search bar واژه ی مورد نظر، فرضاً Browser را تایپ کنید تا گزینه ی آن قابل نمایش شود و آن را انتخاب نمایید. کمی زمان نیاز است تا نمودار ها بر اساس گزینه ی جدید تنظیم و نمایش داده شوند .