Skip links

آشنایی با تکنیک های سئو

تقریبا هیچ صفحه ای در گوگل برای یک کلمه کلیدی به تنهایی در نتایج جستجو قرار نمی گیرد، حتی اگر کلمه ای برای آن صفحه، کاملا” مناسب به نظر آید، این بدین معنی است که فاکتور های زیادی در انتخاب کلمات کلیدی از طرف گوگل نقش دارند. هر روز نیز به جمع این عوامل اضافه می گردد. به طور مثال، مدتی پیش گوگل الگوریتم مرغ مگس خوار ( hummingbird ) را معرفی کرد. هدف گوگل از این الگوریتم ها تنها دست یافت به نتایج جستجوی بهتر است.

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر شما به اصول سئو پایبند باشید و هدف خود را تعیین کرده باشید و نقشه راه را برای دست یافت به آن آماده کرده باشید و در همان مسیر قدم بردارید الگوریتم های جدید نه تنها در رسیدن به هدف شما خللی ایجاد نمی کنند بلکه باعث کامیابی بیشتر شما نیز خواهند شد.به عنوان مثال اگر سایتی در مورد فتوشاپ داشته باشید مطمئنا بازدید هایی خواهید داشت که انتظار آن را نداشته اید.

فرض کنید صفحه ای از همان سایت فتوشاپ شما وجود دارد که با عنوان ” آموزش فتوشاپ ” نام گذاری شده است. زمانی که از طریق ابزار های آنالیز بازدید، ارجاع دهنده به این صفحه را پیدا می کنید متوجه می شوید که بازدید کننده فقط چنین عبارتی را جستجو نکرده بلکه چیزی شبیه ” آموزش فتوشاپ همراه با سه بعدی سازی ” را مورد جستجو قرار داده است. در صورتی که شما اصلا از عبارت ” سه بعدی ” در سایت خود استفاده نکرده اید. اما از آنجایی که گوگل طبق الگوریتم های خود توانایی تشخیص موضوعات مرتبط را دارد، این جستجو را به سایت شما هدایت کرده است. علت اصلی آن هم ارتباط معنایی واژه فتوشاپ با کلمه گرافیک بوده است.
نتیجه ای که می توان گرفت این است که عبارات کلیدی long tail در بهینه سازی on-page فوق العاده نقش موثری دارند.
استفاده از عبارات کلیدی long tail انتخابی توسط شما یک یا دو بار در صفحه کفایت می کند کلا” بهتر است میانگین استفاده از کلمات کلیدی بین ۱ الی ۳ درصد نسبت به کل مطلب شما باشد.
اگر بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کنید وضعیتی پیش می آید که موتور جستجو به این نتیجه می رسد که شما قصد تقلب را دارید.پس باید سعی کرد حالت طبیعی موجود را رعایت کرد.

تاثیر کد های Html در سئو

مولفه ای که نباید هیچ وقت فراموش شود، این است که یک سئو کار باید تمام و کمال به تمام کد های HTML مسلط باشد.
در واقع بیشتر بازدید کنندگان فقط به دنبال محتوای مورد نظر خود در سایت هستند و اهمیتی به نوع کد نویسی سایت نمی دهند. یک کلمه موقع نمایش سایت ممکن است بسیار متفاوت ازآن چیزی باشد که واقعا” در کد نویسی HTML قرار گرفته است ولی از آنجا که موتور های جستجو دید بصری همچون انسان را ندارند، این تجزیه تحلیل کد های HTML است که به آن ها کمک می کند مطالب موجود در صفحه را درک نمایند.

در زبان HTML تگ های زیادی وجود دارد. در این سری از آموزش های سئو سعی شده است تا جایی که امکان داشته باشد تگ ها را معرفی و تاثیرات آن ها را روی سئوی سایت را به همراه نکات آن مظرح کنیم.

تگ عنوان

در زمانی که از یک صفحه اینترنتی بازدید می کنیم اگر در عنوان پنجره مرورگر، ” آموزش سئو ” درج شده باشد، کد نویسی آن به شکل زیر است:
<title>آموزش صفحه<title/>
باید دقت داشت عبارات کلیدی اصلی خود را حتما” باید در این تگ استفاده کنید و البته قانونی وجود ندارد که تگ H2 که در ادامه راجع به آن بحث خواهیم کرد، حتما باید با تگ عنوان ما یکسان باشدو
انتخاب عنوان صفحه باید با منظر کلی نگری باشد.
به عنوان مثال اگر صفحه ای از طریق عبارات کلیدی ” آموزش فتوشاپ حرفه ای ” بسیار مورد بازدید قرار می گیرد با انتخاب عنوانی مشابه ” چگونگی آموزش فتوشاپ به صورت حرفه ای برای تازه کار ها ” می توان ترافیک بیشتری جلب نمود زیرا هم شامل عبارتی مرتبط با کلمه کلیدی ماست و هم کاربر را ترغیب به بازدید از صفحه می کند.
همان طور که ذکر شد، این تگ در عنوان صفحه مرورگر نمایش می یابد و در لیست نتایج جستجو در موتور های جستجو، عنوان صفحه انتخابی شما از همه مهم تر است و به سایت شما لینک داده می شود که مشخصا” با آبی پر رنگ نمایان است.
علاوه بر اینکه، باید از عبارت کلیدی خود استفاده کنیم باید عنوان را نیز طوری انتخاب نماییم که باعث جذب کاربر نیز بشود.
البته موتور های جستجو تنها تا ۱۲۰ کاراکتر را درلیست نتایج جستجو نمایش می دهند که البته برای گوگل این رقم ۷۰ کاراکتر است . اگر طولانی شود مابقی عنوان با … جایگزین خواهد شد.
نکته : اگر از سیستم های مدیریت محتوا ( CMS ) استفاده می کنید، حتما” از افزونه هایی استفاده نمایید که علاوه بر انتخاب عنوان مطلب، امکان انتخاب عنوان صفحه را نیز فراهم می آورند.
عناصر متا که با تگ <… meta> شروع می شوند، ساختار اطلاعاتی صفحه وب سایت را مشخص می کنند که برای کاربران قابل مشاهده نیست و حتما برای مشاهده آنها به منبع صفحه ( Source Page ) باید مراجعه کرد. متا تگ ها برای درک صحیح روبات ها از صفحات وب طراحی شده اند.

تگ توضیحات

این تگ هم یکی از تاثیر گذارترین موارد در سئو است. شکل کلی این تگ به صورت زیر است که وظیفه اصلی آن ارائه توضیحات مختصر پیرامون صفحه است :
<”=meta name=”description”content>توضیحات مرتبط با صفحه”>
توضیحاتی که شما پیرامون صفحه سایت خود در این تگ در لیست نتایج جستجو نمایش می یابد هر چند اگر بیشتر باشد خطایی رخ نمی دهد اما توصیه می شود که این محدودیت را رعایت کنید.

تگ کلمات کلیدی-تگ منقرض شده

طبق مستنداتی که شرکت های گوگل، بینگ و یاهو در وبلاگ های خود منتشر کرده اند این تگ منقرض شده است. علت این انقراض هم سو استفاده افراد از این تگ بوده است که کلماتی را درج می کرده اند که ربطی به صفحه نداشته است به همین دلیل این شرکت ها تصمیم به نادیده گرفتن این تگ کرده اند.
شکل کلی این تگ به صورت زیر است:
<”meta name=”keywords” content=”word1,word2>
استفاده ار این تگ به هیچ وجه توصیه نمی شود متاسفانه موتور های جستجو از ضرب المثل هر چیز که خار آید یک روز به کار آید طبعیت نمی کنند. در نتیجه شما با استفاده از این تگ تنها باعث ایجاد خطر سقوط در لیست نتایج جستجو می شوید.متاسفانه از این تگ هنوز در CMS های ایرانی استفاده می شود.

سایر متا تگ ها

متا تگ های دیگری هم وجود دارند اما بعضا همانند تگ keywords منقرض شده اند یا در مواردی استفاده می شوند که در سئو تاثیری ندارند.
نمونه ای از متا تگ های منقرض شده دیگر:
<”meta name=”revisit-after” content=”period>
نمونه ای از متا تگ های بی تاثیر در سئو:
<”meta name=”copyright” content=”text>
<meta name=”generator” content=”program>
<meta name=”formatter” content=”program>
البته متاتگ های دیگری همچون author نیز وجود دارند که در آینده معرفی خواهیم کرد. این متاتگ ها با محتوا و بقیه فاکتور های سئو ارتباط معنایی خاص دارند.

تگ های سرتیتر ( Heading )

تگ های H که از h1 شروع شده و به h2 ختم می شوند، برای تعیین تیتر ها یا همان عناوین بخش های یک صفحه به ترتیب اولویت استفاده می شوند. تگ h1 مهمتربن تگی است که عنوان کل صفحه را تعیین می کندو
به این ترتیب، تگ h2 برای سرتیتر های زیر شاخه استفاده می شوند و به همین ترتیب، ادامه پیدا می کند.
معمولا” در صفحات، تنها تگ های h1 الی h3 استفاده می شوند که به نوع محتوا بستگی دارند.
استفاده از عبارات کلیدی در این تگ ها را نباید فراموش کرد که البته، الویت با تگ h1 است. از تگ h1 تنها باید یکبار در هر صفحه استفاده نمود زیرا همان طور که گفته شد به عنوان تیتر کلی صفحه به کار می رود. این محدودیت برای تگ های دیگر وجود ندارد.
تگ h1 برای موتور های جستجو بسیار مهم هستند. از آنجایی که هر صفحه از سایت شما مطالب مخصوص به همان صفحه را دارد نباید تگ های h1 شما در همه صفحات مشابه یکدیگر باشند.

بعضا دیده می شود طراحان، اسم سایت را در این تگ قرار داده و از تگ h2 به عنوان تعیین کننده سرتیتر کل صفحه استفاده می کنند که کاری اشتباه است زیرا که عنوان تکراری خواهد بود و نمره منفی در نظر گرفته می شود دقیقا به همان علتی که ماهیت h1 است.

Leave a comment

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
خانه
فروشگاه
مقالات
جست و جو
Explore
Drag