آیا کسب و کار اینترنتی برای من مناسب است؟
کسب و کار اینترنتی مناسب چه افرادی است ؟
روزانه تعداد زیادی از افراد با دنیای کسب و کار اینترنتی آشنا میشوند. حتی افرادی که هیچ دانش فنی و تجربهای در این زمینه نداشتهاند.
اغلب افراد در روز با اپلیکیشنهای اسنپ، تپسی، بازار و دیوار و … سروکار دارند. و یا حتماً با سایتهایی مثل دیجیکالا و بامیلو، شیپور و تخفیفان و از این قبیل سایتها آشنا هستند. آیا افرادی که موسس این استارت آپ ها هستند ژن کارآفرینی داشتند؟
رشدهای سریع کسب و کارهای اینترنتی موفق باعث شده، افراد بیشتری به فکر راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی پولسازباشند.
برخی از این افراد در فکر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هستند. یک کسب و کار اینترنتی با کمترین سرمایه ممکن. و در مدت زمان کمی آن را تبدیل به سایت هایی مثل دیجی کالا و اسنپ و … کنند.
در مقاله قبلی نکات زیادی در مورد واقعیتهای کسب و کار اینترنتی نوشتم که اگر نخواندید پیشنهاد میکنم حتماً بخوانید.
مجموعه آموزشی کسب و کار اینترنتی
۲- آیا راه اندازی کسب و کار اینترنتی بدون ایده و تخصص ممکن است؟
۳- کسب و کار اینترنتی مناسب چه افرادی است؟ (اینجا هستید)
۴- واقعیتهای کسب و کار اینترنتی که خیلیها به شما نمیگویند
۵- پنج توصیه برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی
۶- پنج توصیه کلیدی موفقیت کسب و کار اینترنتی
آیا کسب و کار اینترنتی برای من مناسب است ؟
شرایط اقتصادی ازیکطرف و نرخ بیکاری از طرف دیگر باعث شده بسیاری از افراد در شبکههای اجتماعی یا در گوگل شروع به جستجو کنند. ” کسب و کار اینترنتی را از کجا آغاز کنم؟ “
در این مقاله سعی کردم خیلی روشن و واضح به این سؤال اساسی پاسخ دهم که:
کسب و کار اینترنتی را از کجا آغاز کنم؟
برای ورود به هر کسب و کاری شما در گام اول باید اطلاعات زیادی کسب کنید.
همین حالا یک کاغذ و خودکار بردارید! و پرسشها را که در این مقاله عنوان میکنم را یادداشت کنید. به این سوالها خوب فکر کنید. و برای هر کدام پاسخ واقعی خود را در زیر آنها بنویسید.
۱۰ سوالی که برای شروع کسب و کار اینترنتی باید از خودتان بپرسید:
سوال اول – چرا میخواهید یک کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنید؟
خوب فکر کنید. و در یک پاراگراف کوتاه پاسخ این سوال را بنویسید. دلایل روشنی که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنید.
۱- دلیل اول …
۲- دلیل دوم …
۳- …
آیا به این دلیل که برای کسب و کار اینترنتی سرمایه زیادی لازم نیست؟ چون میتوانید در هر ساعتی که دوست داشتید کار کنید؟ لازم به مکان تجاری ندارید؟ و حتی در خانه میتوانید یک کسب و کار داشته باشید؟ فقط به این دلیل که یک کارآفرین شوید؟ لازم نباشید برای دیگران کار کنید؟ و خودتان رییس خودتان باشید؟ چون شنیدید بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی، درآمدهای میلیاردی دارند؟ آیا کسب و کار اینترنتی برای من مناسب است ؟
سوال دوم – آیا برای راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی، ایدهای در ذهن دارید؟
حالا که دلایل کافی دارید تا وارد دنیای کسب درآمد از اینترنت شوید، از خودتان بپرسید: چه ایده (هایی) دارید که میتوانید آن را تبدیل به یک کسب و کار اینترنتی کنید؟
فهرستی از ایدههای کارآفرینی کوچک و بزرگی که دارید را یادداشت کنید. سعی کنید برای هر ایده یک جمله توضیحات بنویسید.
اگر هیچ ایدهای ندارید میتوانید از نمونههای موفق سایت های ایرانی و خارجی ایده بگیرید و باکمی تغییرات آنها را تبدیل به ایدهی جدیدی کنید.
سوال سوم – چه تجربه یا مهارتهایی دارید؟
فهرستی از مهارتها، تخصصها و تجربههای خود را با ذکر شماره بنویسید. بهعنوانمثال
۱- بهخوبی تایپ میکنم
۲- من مهارت تعمیر فلان چیز را دارم
۳- …
هر مهارت و تجربهای که دارید را در این فهرست بنویسید. حتی اگر فکر میکنید که این مهارتها و تجربههای شما هیچ ارتباطی با کسب و کار اینترنتی ندارد. همین مهارتها و تجربهها را هم یادداشت کنید.
حالا ببینید با این مهارتها و تجربههایی که دارید چگونه میتوانید به ده نفر در یک روز سرویس یا خدمات خود را ارائه دهید؟ جلوی هرکدام از مهارتها و تجربههایتان یادداشت کنید.بخوانیدچطور یک ایده جذاب پیدا کنیم؟
حالا میخواهم در این مرحله به شما کمک کنم تا طرز فکر کارآفرینانه پیدا کنید. اگر برای این سوال من بتوانید پاسخ مناسبی پیدا کنید، تبدیل به یک کارآفرین پولساز خواهید شد.
اگر قرار باشد از مهارت و تجربه خودتان، در هر روز به ۱۰۰ نفر خدمات دهید، چه میکردید؟
اگر واقعا میخواهید یک کارآفرین پولساز شوید به این سوال من پاسخ دهید.
اگر قرار بود به کمک مهارت و تجربهای که دارید به ۱۰۰۰ نفر در روز خدماتی ارائه دهید، چه راهکاری به ذهنتان میرسید؟ هر چقدر میتوانید برای این سوال من توضیحات کاملتری با جزییات بنویسید.
پاسخ شما به سوال آخر، یک ایده کارآفرینی پولساز است. همان چیزی که همیشه در جستجوی آن بودید.
سوال چهارم – به یادگیری مطالب جدید چقدر علاقه نشان میدهید؟
تا اینجا متوجه شدید که یکسری مهارتهایی دارید که همیشه از دید سنتی به آنها نگاه میکردید. مثلا شما کار تایپ بلدید. با نگرش سنتی در هر دقیقه چند کلمه میتوانید تایپ کنید؟ در هر ساعت چند صفحه؟ و در هر روز چه میزان درآمد کسب کنید؟ آیا اصلا مشتری دارید؟ هیچکس از مهارتها و تخصصهای واقعی شما بهخوبی استفاده نمیکند؟ تا امروز هیچکس شما را کشف نکرده است؟
از امروز این نگرش را کنار بگذارید!
به این فکر کنید که چطور میتوانید پاسخ سوال سوم را عملی کنید. اگر قرار است تجربه و تخصص شما تبدیل به یک خدمتی شود. و این خدمت در اختیار ۱۰۰۰ نفر در طول یک روز قرار بگیرد، نیاز به چه مهارتها و آموزشهای دیگری دارید؟
فهرستی از آموزشها و مهارتهایی که باید خیلی سریع آنها را یاد بگیرید، بنویسید. بهعنوانمثال
۱- مهارت معرفی تخصصهای خودم به ۱۰۰۰ نفر در یک روز
۲- مهارت پیادهسازی ایده (ارائه خدمت به ۱۰۰۰ نفر در روز)
۳- مهارت پیدا کردن مشتریان دستبهنقد (مهارت بازاریابی)
۴- چطور خدمات من در نتایج اول گوگل دیده شود؟ (مهارت سئو)
۵- و …
تمام این مهارت را میتوانید در دوره آنلاین کسب و کار اینترنتی پولساز در کمترین زمان آموزش ببینید. تمام تمرکز من در محتوای جدید این دوره، افزایش مهارتهای شما برای کسب درآمد اینترنتی بیشتر است.
سوال پنجم – چقدر بازار هدف خود را میشناسید؟
تا اینجا به ایدهای رسیدید و تصمیم گرفتید مهارتهای خود را بروز کنید. یکی از مهمترین و پولسازترین مهارتهای کارآفرینان، شناخت دقیق بازار هدف است.
بازار هدف شما افرادی هستند که قرار است در ازای خدمات / محصول شما دستبهجیب شوند.
یادداشت کنید این افراد در چه رده سنی هستند؟ جنسیت آنها را مشخص کنید. تحصیلات مشتریان شما چه میزان است؟ بازار هدف شما در چه سطح درآمدی هستند؟
بازار هدف شما چقدر افراد آنلاینی هستند؟ آیا افرادی هستند که حداقل با موبایل و اینترنت در طول روز سروکار داشته باشند؟
با شناخت دقیق بازار هدفتان ایده شما کاملتر و دقیقتر میشود.
سوال ششم – در دنیای کارآفرینی چقدر حاضرید زمان بگذارید؟
بسیاری از افراد گمان میکنند کارآفرینان افراد آزادتری هستند. چون رییس خودشان هستند. چون کسب و کار اینترنتی در منزل دارند. لازم هر روز رأس یک ساعت مشخص به سر کار بروند. وقت بیشتری برای تفریح دارند چون پول بیشتری درمیآورند.
آیا شما هم همین فکرها را میکنید؟
اگر پاسخ شما مثبت است، باید بگویم سخت در اشتباه هستید.
کارآفرینان پرمشغلهترین افراد هستند. خصوصاً در سالهای اول راهاندازی استارتآپ. من نمیتوانم خودم را یک کارآفرین بدانم. اما در بسیاری از مواقع، من شاید ۳ ساعت در شبانهروز استراحت دارم.
کارآفرینان ممکن است لازم باشد از خیلی از چیزهای مورد علاقه دیگران بگذرند. تفریح، گردش، تماشای فیلم و سریال تلویزیون و …
پس کمی واقعبینتر باشید. ببینید چقدر حاضرید وقتتان را صرف کسب و کارتان کنید؟
چقدر حاضرید از بسیاری از موضوعات مورد علاقهتان صرفنظر کنید؟
فهرستی از علاقهمندیهای روزانه خود بنویسید. سبک زندگی شما بهعنوان یک کارآفرین ممکن است ماهها یا سالها تغییر کند. در این فهرست جلوی هرکدام مشخص کنید، آیا حاضرید از آن بگذرید؟ بهعنوانمثال
۱- مسافرت رفتن (حاضر هستم تا یک سال اول)
۲- تماشای سریالهای مورد علاقه (حاضر هستم آن را کنار بگذارم)
۳- …
سوال هفتم – چقدر تحمل شکست خوردن را دارید؟
در بهترین شرایط، با بهترین ایده، با پیادهسازی تمام تکنیکها و آموزشهای حرفهای باید بدانید همیشه احتمال شکست وجود دارد.
از خودتان بپرسید چقدر تحمل شکست خوردن را دارید؟ این یکی از مهمترین مهارتهای کارآفرینی است.
در دنیای کارآفرینی چیزی با معنای واقعی شکست وجود ندارد. هر چه هست کسب تجربه است نه شکستی که افراد غیر کارآفرین آن را شکست معنا میکنند.
کارآفرینان موفق و پولساز استاد حل مسائل هستند. باید برای هر مشکلی راهحلی پیدا کنید. نگرش شما به موضوعات و مشکلات کسب و کار است که احساس شکست را در شما ایجاد میکند. اما باکمی تغییرات در ایده و ارائه خدمات متفاوت میتوان از هر معضلی خارج شد.بخوانیدرکسانا ورزا – موفقترین و ثروتمندین زن فعال در فناوری
چقدر توانایی حل مسائل مختلف رادارید؟ با خودتان روراست باشید. اگر در تمام مراحل قبلی هم با موفقیت عبور کردید باید بدانید این توانایی مهمی است. توانایی حل مسئله و مشکلات.
اگر از افرادی هستید که همیشه به دنبال مقصر میگردید تا تمام مشکلات خود را به گردن او بی اندازید، هیچوقت یک کارآفرین نخواهید شد.
شما باید تمام مسئولیت کارهای خود را بهتنهایی بر عهده بگیرید. مشکلات جامعه، اقتصاد، سیاست، تحریم و … همه این مسائل موانع بسیار کوچکی هستند که کارآفرینان موفق بهراحتی از آنها عبور میکنند.
سوال هشتم – چقدر ریسکپذیر هستید؟
بسیاری از افراد گمان میکنند کارآفرینی سراسر ریسک است. و برای کارآفرین شدن باید همیشه ریسک کرد. برای ریسک هم تعاریف زیادی وجود دارد.
افراد زیادی در مشاوره به من مراجعه کردهاند که حاضر بودهاند ریسکهای بسیار بزرگی کنند. مثلاً خرید یک قطعه زمین در یک بیابان به امید داشتن آینده. خرید سکه به تعداد زیاد چون همه داشتند میخریدند. خرید دلار بازار سیاه، سپردهگذاری در مؤسسات بینامونشان و … اما حاضر نبودهاند مثلاً با یک یا دو میلیون یک کسبوکار را تجربه کنند. چون به گفته آنها ریسک دارد.
راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی در سال اول چیزی کمتر از دو میلیون سرمایه لازم دارد. آیا واقعاً این ریسک زیادی است؟
به نظر من کمتر ریسک در کارآفرینی اینترنتی است. به یک ایده ساده، زمان و مهارت نیاز دارد تا رشد کند و به درآمد برسد.
شما چقدر حاضرید ریسک کنید؟ برای خودتان بنویسید ریسک را در چه چیزهایی میبینید؟
سوال نهم – چقدر حاضرید روی خودتان سرمایهگذاری میکنید؟
یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری برای کارآفرینان، سرمایهگذاری روی خودشان است. اگر شما هم واقعاً میخواهید در دنیای کارآفرینی و کسب و کار اینترنتی موفق شوید باید روی خودتان سرمایهگذاری کنید.
افراد زیادی ایمیل ارسال میکنند که چند میلیون به افراد و شرکتهایی دادهاند تا سایتی برای آنها طراحی کنند. اغلب این افراد شکست خوردهاند. میدانید چرا؟ چون این افراد گمان میکنند همهچیز داشتن یک وب سایت است.
فردی که هیچ دانشی از بازاریابی اینترنتی ندارد، حرفهایترین سایت هم نمیتواند باعث کسب درآمدش شود. مجموعه مهارتهایی لازم است تا بتوان در کسب و کار اینترنتی به موفقیت رسید. نه ایده و نه طراحی سایت. هیچکدام برای رساندن شما به درآمدهای عالی کمک نمیکنند.
سوال دهم – برای رسیدن به درآمد عالی چقدر فرصت دارید؟
برای خودتان تعریف کنید و از خودتان بپرسید چند روز فرصت دارید تا به درآمد عالی از کسب و کارتان برسید؟
کمی واقع بینانه بنویسید. شعارهایی که در کانالهای تلگرامی یا اینستاگرام دیدهاید را فراموش کنید. متأسفانه این افراد بهجز پر کردن جیب خود، فریب دادن کاربران و سرانجام ناامید کردن آنها هیچ هدف دیگری ندارند.
در خوشبینانهترین حالت اگر با تمام اصول پیش بروید امکان ندارد ظرف چند روز به درآمد برسید. این کار نیازمند تلاش و پشتکار و رشد است.
حدود ۹۰ روز برای شناساندن سایت شما به موتورهای جستجوگر زمان نیاز است. و این حداقل زمان کسب اولین درآمد شماست. به شرطی که از تمام اصول کسب و کار اینترنتی اطلاع داشته باشید و آنها را در سایت تان پیاده کرده باشید.
نتیجهگیری و توصیه:
قبل از ورود به دنیای کسب و کار اینترنتی از خودتان بپرسید، آیا کسب و کار اینترنتی برای من مناسب است ؟!. راه اندازی کسب و کار اینترنتی کار سختی نیست. اما کسب درآمد از اینترنت و ماندگاری کسب و کار اینترنتی شما، نیازمند کسب مهارتهای بازاریابی اینترنتی است.
حتماً توصیه میکنیم به این ۱۰ سوال با دقت و حوصله پاسخ دهید. کمی واقعبینانه با مسائل برخورد کنید. سعی کنید مهارتهای کارآفرینی خود را ارتقا دهید. مهارتهایی مثل توانایی حل مسئله، پذیرفتن ریسکهای معقول، گذشتن از تفریح و سرگرمیهای روزانه. با پاسخ دادن به این ۱۰ سوال حتما به این سوال پاسخ دادید که آیا کسب و کار اینترنتی برای من مناسب است ؟!
توصیه دیگر من هم این است که در زندگی فقط روی خودتان سرمایهگذاری کنید نه روی طلا و سکه و دلار. کارآفرین واقعی فردی است که در هر جای دنیا با دستخالی و فقط با مهارتهایی که دارد میتواند یک ایده خلق کند. و همان ایده را به یک استارتآپ پولساز تبدیل کند.